Реклама

Toyota має намір створити автомобіль із водоростей

( 0 Голосів, Всередньому: 0 із 5 )
Wednesday, 25 February 2009

bioavtoЯпонські розробники не втомлюються дивувати світ своїм оригінальним підходом до інновацій і незвичайних розробок. Компанія Toyota має намір в майбутньому налагодити виробництво ще більш "зелених" автомобілів, ніж ті, що вже були показані раніше. На думку компанії, майбутні автомобілі повинні бути не тільки економічними й екологічними в плані викидів шкідливих речовин, але й легкими, а також дешевими.

 

Людство забезпечать космічною електроенергією

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 24 February 2009

sonce_electroНещодавно утворена компанія Space Energy Inc. обіцяє забезпечити все населення нашої планети дешевою сонячною енергією вже через десятиліття. На таку сміливу заяву багато дослідників і вчених відреагували вкрай скептично. Так чи існує можливість добувати сонячну енергію в ближньому космосі та передавати її на Землю?

 

Майбутнє космічних польотів за плазмовими двигунами

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 24 February 2009

dvyhun_plasmaВчені з Масачусетського Технологічного Інституту розробляють портативні ракети, призначені для підтримки необхідної супутникам орбіти навколо Землі. Новий плазмовий двигун на основі азоту здатний також здешевити процес запуску супутників, тому що він працює на основі порівняно дешевого газу.

 

Місія LCROSS - NASA шукатиме воду на Місяці

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 23 February 2009

lcrossТочно так, як і на Землі, вода буде стратегічним природним ресурсом і на Місяці. Було б дуже непрактично займатися транспортуванням у космічний простір великої кількості води, необхідної для потреб людей, досліджень і будівництва. У зв'язку із цим, пошук води на Місяці стає одним із найважливіших завдань у програмі дослідження й колонізації Місяця.

 

У технологіях зберігання даних намічається переворот завдяки новому наноматеріалу

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Saturday, 21 February 2009

PS-b-PEOВчені з Університету Каліфорнії, Берклі (University of California, Berkeley), та Університету Масачусетсу (UMass Amherst) розробили інноваційну технологію виробництва полімеру, що складається із чітко впорядкованих наноструктур.

 

Boeing Laser Avenger - джип із бойовим лазером успішно пройшов випробування

( 5 Голосів, Всередньому: 4.20 із 5 )
Friday, 20 February 2009

laser-avengerЗа повідомленням прес-служби Boeing, нещодавно на ракетному полігоні Уайт Сендз у Каліфорнії успішно пройшли випробування лазерної гармати, призначеної для знищення безпілотних літальних апаратів. Пристрій змонтований на базі військового позашляховика Humvee.

 

Нейтронне гало виміряли лазерною лінійкою

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 20 February 2009

nucleus_haloКолектив фізиків зміг вперше виміряти радіус нейтронного гало ізотопу берилію-11. У прес-релізі Університету Майнца вчені відзначають, що отримане значення не може бути пояснене з погляду класичної фізики. Повністю робота опублікована в журналі Physical Review Letters. Її препринт доступний на сайті arXiv.org.

 
Сторінка 156 з 170