Реклама

IBM створили революційний мікроскоп

( 5 Голосів, Всередньому: 2.80 із 5 )
Tuesday, 13 January 2009

IBM_microscopeУ науково-дослідній лабораторії IBM у Каліфорнії створений мікроскоп, графічна роздільна здатність якого в 100 млн раз перевищує розрішення сучасних магнітно-резонансних томографів, що застосовуються у лікарнях. Як розповіли в підрозділі IBM Research, новий мікроскоп створений для проведення комплексних тривимірних досліджень на атомному рівні.

 

Нанощетинки здатні утримувати мікрочастини

( 2 Голосів, Всередньому: 3.00 із 5 )
Tuesday, 13 January 2009

nanoЦі акуратно закручені в спіраль щетинки можуть нагадувати біологічну структуру, але насправді вони створені людиною.

Боаз Покрой (Boaz Pokroy) разом з колегами з Гарвардського університету відкрив можливість створювати такі композиції, занурюючи щетинки еластичного полімеру в рідину, що потім випаровується.

 

Чорні діри виникли раніше за галактики

( 5 Голосів, Всередньому: 4.20 із 5 )
Monday, 12 January 2009

black_holeАстрономи вже давно намагалися зрозуміти, що виникає раніше - чорні діри чи галактики. Протягом багатьох років по цьому питанню існувало дві теорії: або чорні діри збирали навколо себе матерію, внаслідок чого утворилися галактики, або чорні діри з'явилися у вже сформованих галактиках.

 

Рик із глибокого космосу

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 11 January 2009

spaceПро космос, особливо про далекий, звичайно думають як про тихе місце, але днями команда астрономів виявила дивний шум у шість разів перевищуючий нормальну гучність. Походить цей рик із глибокого космосу і його джерело невідоме.

 

Найменший у світі паливний елемент на основі водню

( 2 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Sunday, 11 January 2009

palyv_elementНайменший у світі діючий паливний елемент створений американськими інженерами-хіміками, його діаметр становить усього 3мм. Майбутні версії мініатюрного модуля живлення на основі водню можуть замінити акумулятори в портативних гаджетах.

 

AMD створить мультимедійний суперкомп'ютер

( 3 Голосів, Всередньому: 4.33 із 5 )
Sunday, 11 January 2009

amdНа минаючій у Лас-Вегасі виставці електронних новинок CES 2009 компанія Advanced Micro Devices анонсувала плани по створенню потужного суперкомп'ютера, що, буде призначений не для наукових або військових потреб, а для роботи ігрових сервісів, надання доступу до розповсюджуваним електронним способом іграм і іншому мультимедійному контенту.

 

Біонічні очі допоможуть людям з вадами зору

( 3 Голосів, Всередньому: 3.67 із 5 )
Saturday, 10 January 2009

EyeУ світі, що розвивається, росте число людей, що важко страждають від порушення зору через пошкодження сітківки ока, тим більше з віком населення й поширенням діабету. Пошуки технологічного рішення проблеми пробудили інтерес до 'біонічних очей'.

 
Сторінка 169 з 170