Реклама

Науковці зняли на відео діяльність мозку на рівні окремих нейронів

( 5 Голосів, Всередньому: 4.80 із 5 )
Friday, 22 March 2013

діяльність мозкуВченим-нейробіологам із Медичного інституту Говарда Г’юза (Howard Hughes Medical Institute), що працюють у рамках проекту Brain Activity Map (BAM), вдалося зняти на відео карту діяльності майже всіх окремих нейронів мозку зародка риби-зебри. Ця робота, описана у журналі Nature Methods, є першим в історії науки найбільш повним відображенням діяльності мозку хребетного живого організму з безпрецедентним рівнем деталізації і має величезне значення для майбутнього досліджень в області нейробіології.

 

Дані з космічного телескопа "Планк" підривають основи сучасної космології

( 14 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Thursday, 21 March 2013

ВсесвітГеорге Ефстафіо (George Efstathiou) з Кембриджського університету (Велика Британія) від імені групи науковців, що працюють з космічним телескопом «Планк», оголосив підсумки спільного «картографування Всесвіту», яке було головним завданням телескопу.

 

Графен та дисульфід молібдену використали для створення високоємної флеш-пам'яті

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 20 March 2013

графенова флеш-пам'ятьДослідники з Федеральної політехнічної школи Лозанни (Швейцарія) під керівництвом Андреса Кіса використали одно- і багатоатомні шари вуглецю (графен) та дисульфіду молібдену для об'єднання з традиційними електронними компонентами у прототипі пристрою флеш-пам'яті.

 

Створено перший нанолазер, здатний функціонувати при кімнатній температурі

( 4 Голосів, Всередньому: 3.75 із 5 )
Tuesday, 19 March 2013

нанолазерУ переважній більшості випадків всі створені на даний момент часу нанолазери - лазери, що мають мікроскопічні розміри - приводяться у дію за рахунок зовнішнього джерела світла, ще одного лазера, правда, вже не нанорозмірного. Такі нанолазери не виділяють тепла і не розсіюють багато енергії, що надходить до них, за рахунок чого вони успішно працюють при кімнатній температурі.

 

Чумацький шлях нещодавно пережив зіткнення з ядром іншої галактики

( 6 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Monday, 18 March 2013

зіткнення чорних дірЩе недавно центр Чумацького Шляху був місцем гігантської катастрофи. З'являється все більше свідчень того, що кілька мільйонів років тому центр нашої галактики пережив справжній «мегафеєрверк», завдяки якому у галактичному центрі досі йде процес зореутворення. Вчені з Технологічного інституту Джорджії, мабуть, знайшли причину цього «феєрверку» - це було зіткнення чорної діри-ядра невеликої галактики з гігантською чорною дірою у центрі Чумацького Шляху.

 

Науковці виростили зуби з емаллю та коренями з клітин ясен

( 5 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 17 March 2013

зубиКлітини, взяті з тканин ясен дорослих людей, можуть бути об'єднані з клітинами корінних зубів зародків мишей для утворення зубів з корінням. Такий результат був досягнутий у ході дослідження, опублікованого у Journal of Dental Research. У даного методу ще попереду довгий шлях до практичного впровадження, але це стало важливим кроком на шляху до біоінженерної заміни втрачених зубів.

 

Предки сучасних птахів використовували для польоту чотири крила

( 3 Голосів, Всередньому: 4.33 із 5 )
Saturday, 16 March 2013

sapeornis chaoyangensisПримітивні протоптахи літали, використовуючи не два, а чотири крила. Нижня пара крил у їх нащадків з часом зникла. Про це свідчать викопні останки кількох видів древніх птахів, повідомляють палеонтологи, що опублікували свої відомості у журналі Science.

 
Сторінка 17 з 170