Реклама

Сірковмісні акумулятори у 4 рази перевершують сучасні Li-ion аналоги

( 7 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 11 June 2013

сірковмісний акумуляторДослідники з Національної лабораторії Оак-Рідж (ORNL) розробили нову перспективну конструкцію акумуляторних батарей на основі твердого електроліту, до складу якого входить літій і сірка (Li-S). Такі акумуляторні батареї дешевші у виробництві і мають більш високу ємність накопичуваної енергії ніж традиційні літій-іонні акумулятори. Завдяки використання твердого електроліту, Li-S акумулятори більш довговічні і набагато більш безпечніші в експлуатації ніж акумулятори з рідким електролітом.

 

Лінійний генератор значно розширить дальність поїздки гібридних автомобілів

( 11 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 09 June 2013

лінійний двигун внутрішнього згорянняЗ технічної точки зору двигуни внутрішнього згоряння у будь-якому гібридному автомобілі є вузлами, екстендерами, що дозволяють збільшити дальність поїздки цього автомобіля. Цей термін відноситься до двигунів, які лише обертають електрогенератор, який віддає вироблену енергію електродвигунам автомобіля і заряджає акумуляторні батареї. У переважній більшості випадків двигуни-екстендери являють собою малогабаритні класичні двигуни внутрішнього згоряння, що володіють всіма вузлами і недоліками таких двигунів. Але дослідники з Німецького космічного центру (DLR) розробили новий тип екстендера, що побудований на базі лінійного безклапанного двигуна внутрішнього згоряння і може працювати практично на будь-якому виді палива.

 

Джерелом позаземного життя може бути інфрачервоний фотосинтез

( 10 Голосів, Всередньому: 4.30 із 5 )
Friday, 07 June 2013

чорний курецьФотосинтез - основна рушійна сила практично всього життя на поверхні нашої планети. Більшість фотосинтезуючих істот робить ставку на світ у видимій частині спектру, але є і такі, яким подавай інфрачервоне випромінювання. Кілька років тому глибоко під водою поблизу гідротермального джерела був навіть виявлений вид бактерій, яким сонце не потрібне взагалі.

 

Науковці визначили чітку межу між зірками та коричневими карликами

( 7 Голосів, Всередньому: 4.71 із 5 )
Wednesday, 05 June 2013

зірка та коричневий карликВизначивши після тривалих досліджень і точних математичних обчислень мінімально можливий розмір для зірки, науковці змогли провести більш чітку межу між справжніми зірками і небесними тілами, які так і не стали зірками - коричневими карликами.

 

Сонячно-вітрова вежа вироблятиме енергію за будь-якої погоди

( 10 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 02 June 2013

сонячно-вітрова вежаКомпанія Clean Wind Global Energy запатентувала свою оригінальну енергоустановку, яка виробляє електроенергію з вітру та сонячного тепла. Установка під назвою Solar Wind Energy Tower відрізняється простим безпечним дизайном і можливістю роботи навіть у кліматі, що швидко змінюється.

 

Вченим вдалось зробити знімок структури атома водню

( 7 Голосів, Всередньому: 4.71 із 5 )
Friday, 31 May 2013

атомОтримання зображення внутрішньої будови атома, його електронів, протонів і нейтронів, є неймовірно складним завданням, навіть з урахуванням високого рівня розвитку сучасних технологій. Всі труднощі полягають у тому, що рух усіх субатомних частинок описується законами квантової механіки, які не дозволяють провести зовнішнє втручання у їх рух без порушення цього руху. Замість цього квантова теорія дає у руки вчених хвильову функцію кожної частинки, яка описує рух цієї частинки і дозволяє розрахувати ймовірність її виявлення у певному місці у певний момент часу. Використовуючи ці відомі хвильові функції різних частинок, вчені-фізики вперше змогли зробити знімок структури атома водню, який може забезпечити більш глибоке розуміння квантового світу і устрою всієї матерії у Всесвіті.

 

Науковці розробляють універсальну вакцину від безлічі хвороб

( 7 Голосів, Всередньому: 4.86 із 5 )
Tuesday, 28 May 2013

вакцинаВ оболонках мікроорганізмів, що викликають розвиток різних важких захворювань, вченими було виявлено речовину, яка може стати справжньою мішенню для універсальної вакцини, яка зможе забезпечити захист всьому організму від багатьох захворювань, повідомляється у статті, опублікованій у свіжому випуску журналу Proceedings of the National Academy of Sciences.

 
Сторінка 10 з 170