Реклама

Фізики створили лінзу з полум'я замість скла

( 6 Голосів, Всередньому: 4.83 із 5 )
Sunday, 26 May 2013

лінза із полум'яГрупа фізиків з ПАР представила опис пристрою, який здатний вирішити проблему фокусування потужних пучків лазерного випромінювання. Стаття вчених опублікована у журналі Nature Communications.

 

У Японії створили плавучий приливно-вітровий електрогенератор

( 7 Голосів, Всередньому: 4.71 із 5 )
Friday, 24 May 2013

приливно-вітровий генераторПісля трагедії на атомній станції Фукусіма Японія вирішила повністю відмовитися від використання АЕС. Тому вчені з країни ранкового сонця, розробляючи технології для отримання електроенергії від поновлюваних джерел, намагаються зробити їх максимально ефективними.

 

Дослідники навчились ефективно видобувати уран з морської води

( 5 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Wednesday, 22 May 2013

атоми урануДослідники під керівництвом професора хімії Венбіна Ліна з Університету Північної Кароліни розробили металорганічну сітку, яка може збирати іони урану, розчинені у морській воді. Досі найдосконалішою технологією видобутку урану з морської води вважалися синтетичні волокна, на поверхню яких нанесені особливі хімічні речовини, що зв'язують уран.

 

Науковці виготовили графітову друковану плату зі звичайного паперу

( 6 Голосів, Всередньому: 4.83 із 5 )
Monday, 20 May 2013

графітова друкована платаВраховуючи можливу широку область застосування гнучких електронних пристроїв на основі паперу та їх потенційно низьку вартість, різні групи дослідників займаються розробкою технологій виробництва "паперової" електроніки. 

 

За даними «Кассіні» складено першу глобальну топографічну карту Титана

( 5 Голосів, Всередньому: 4.60 із 5 )
Sunday, 19 May 2013

ТитанАстрономи, що працюють з даними космічного апарату "Кассіні" склали першу глобальну топографічну карту супутника Сатурна Титана. Робота опублікована у журналі Icarus, а її короткий опис можна прочитати у Wired.

 

Комп'ютер космічного телескопа "Кеплер" вийшов з ладу

( 10 Голосів, Всередньому: 3.90 із 5 )
Friday, 17 May 2013

телескоп КеплерСистема астрономічного супутника NASA "Кеплер", призначеного для пошуку екзопланет, на рахунку якого безліч гучних відкриттів, дала збій. Це може змусити фахівців згорнути наукову програму, вартість якої становить 650 мільйонів доларів, повідомляє космічне агентство.

 

Оригінальний вітряк-турбіна до 6 разів ефективніший за звичайні

( 7 Голосів, Всередньому: 4.71 із 5 )
Wednesday, 15 May 2013

вітряк INVELOXКомпанія SheerWind розробила оригінальну вітроелектростанцію, яка виробляє на 600% більше електроенергії, ніж традиційні.

 
Сторінка 11 з 170