Реклама

Супутник із гарпуном "полюватиме" на орбітальне космічне сміття

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 28 April 2013

супутник із гарпуномКоманда інженерів з відділу супутників відомої європейської аерокосмічної компанії Astrium збирається створити відносно простий спосіб, за допомогою якого вдастся позбутися деяких великих фрагментів космічного сміття, яке є істотною загрозою супутникам і космічним апаратам, що функціонують у ближньому космосі. Згідно з їхньою ідеєю, невеликий супутник-мисливець буде нести пневматичну пускову установку, що стріляє гарпуном у великі частини космічного сміття. Загарпунивши свою ціль, супутник за допомогою своїх двигунів направляє її у бік Землі і відчіпляє прив'язь, готуючись до "полювання" на наступну ціль.

 

Земне ядро виявилось на 1000 градусів гарячішим ніж вважалось досі

( 4 Голосів, Всередньому: 4.75 із 5 )
Saturday, 27 April 2013

ядро ЗемліНауковці визначили, що температура у центрі Землі становить 6000 градусів за Цельсієм, що на 1000 градусів гарячіше, ніж було визначено у ході попереднього експерименту, що проходив 20 років тому. Нові значення підтверджують геофізичну модель, згідно з якою різниця температури між твердою корою і мантією повинна становити, щонайменше, 1500 градусів, щоб пояснити наявність магнітного поля Землі. Більше того, вченим вдалося визначити, чому у ході попереднього експерименту було отримано занижене значення. 

 

Розроблено мініатюрний тепловізор із високою роздільною здатністю

( 3 Голосів, Всередньому: 4.33 із 5 )
Thursday, 25 April 2013

тепловізорОборонне наукове агентство DARPA оголосило про успішне завершення роботи зі створення мініатюрного тепловізора, який дуже потрібен військовим. Відтепер інфрачервоні прилади спостереження з високою роздільною здатністю можна буде виготовляти у габаритах звичайних приладів нічного бачення і навіть меншими.

 

Науковці навчили кишкову паличку виробляти дизельне паливо

( 9 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 24 April 2013

кишкова паличкаНауковці з Ексетерського університету (Великобританія) виступили у журналі PNAS зі статтею про бактерії, які вміють синтезувати дизельне паливо. Взагалі кажучи, вже є один біодизель, який може бути хорошою альтернативою звичайному дизпаливу, що одержується при перегонці нафти. Він утворюється при переробці рослинних і тваринних масел і жирів.

 

Крихітні нано-губки у крові працюють як універсальний антитоксин

( 6 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 22 April 2013

нано-губкиНапевно ви бачили у багатьох фільмах сцену, як після укусу змії людині доводиться відсмоктувати зміїну отруту з місця укусу для того, щоб залишитися в живих. Але це було б набагато простіше, якби у людини були нано-губки, розроблені вченими з Каліфорнійського університету на чолі із професором Лянгфенгом Жангом (Liangfang Zhang). Ці нано-губки являють собою особливі наночастинки, які імітують еритроцити крові людини і, потрапивши всередину кровоносної системи, вбирають у себе смертельні токсини, включаючи токсини зміїної отрути та токсини, що виробляються деякими видами бактерій.

 

Повністю автономний будинок використовує водорості у якості джерела енергії

( 3 Голосів, Всередньому: 4.67 із 5 )
Saturday, 20 April 2013

BIQ HouseОригінальний 15-квартирний будинок під назвою BIQ House покритий панелями з крихітними фотосинтезуючими організмами, які є основою екологічно чистої відновлюваної екосистеми.

 

Фотоелемент навчили генерувати два електрони від одного фотона

( 3 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Friday, 19 April 2013

фотоелементДослідники з Массачусетського технологічного інституту (США) під керівництвом Деніела Конгріва (Daniel Congreve) заявили про те, що межа Шоклі - Квайссера, яка обмежує ККД односмугової сонячної батареї 33,7%, може бути подолана. Більше того, вченим вдалося здійснити операцію, яка доводить принцип подолання цього обмеження. 

 
Сторінка 13 з 170