Реклама

Виявлено першу зірку з трьома планетами у сприятливій для життя зоні

( 11 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 28 June 2013

вид з поверхні екзопланетиВчені-астрономи оголосили про виявлення трьох екзопланет, що знаходяться у сприятливій для життя зоні зорі Gliese 667C. Більш детальне вивчення цієї системи підтвердило, що ці планети не є газовими гігантами, їх розміри і маса можуть перевищувати аналогічні показники Землі всього у кілька разів, що дозволяє віднести ці планети до класу супер-земель.

 

Гібридний дирижабль EADS для арктичного екомоніторингу

( 10 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 26 June 2013

дирижабль EADSЄвропейський концерн EADS розробляє оригінальний гібридний дирижабль з жорстким корпусом. Дирижабль буде мати дві оболонки («катамаран») і зможе перебувати у повітрі до 40 діб. Насамперед тропосферний дирижабль буде призначений для всепогодного спостереження за Арктикою, але не виключені й інші завдання.

 

NASA опублікувало гігапіксельне фото Марса зроблене марсоходом Curiosity

( 15 Голосів, Всередньому: 4.93 із 5 )
Sunday, 23 June 2013

панорама МарсаФахівці NASA, які працюючть з даними марсохода «К'юріосіті» опублікували панораму Марса розміром 1,3 мільярда пікселів, зібрану з майже 900 окремих знімків. В оригінальному вигляді панораму можна переглянути на спеціальній сторінці NASA, її стислу версію (~ 159 мегабайт) можна скачати з сайту лабораторії JPL, там же наводиться опис зображення.

 

Використання двох променів дозволить записувати на DVD-диск петабайт даних

( 8 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 23 June 2013

накладання двох променів лазераБлизько 90% всієї цифрової інформації у світі було створено за останні два роки, що породжує природне запитання про те, як це все зберегти. Нова техніка дозволить збільшити ємність DVD-диска з 4,7 гігабайт до одного петабайта (1000 терабайт). Це еквівалентно 10,6 рокам відео високої роздільної здатності або 50 000 фільмів високої роздільної здатності.

 

Китайський суперкомп'ютер Тянхе-2 очолив рейтинг Top500

( 8 Голосів, Всередньому: 4.75 із 5 )
Wednesday, 19 June 2013

суперкомп'ютер Тянхе-2Новітній китайський суперкомп'ютер Тянхе-2 має у своєму складі 3,1 млн обчислювальних ядер, причому створена ця машина була майже на два роки раніше заявленого. Такий ентузіазм дозволив китайським розробникам вже двічі за останні два роки очолити список 500 найпотужніших суперкомп'ютерів світу. Цей список оновлюється кожні півроку і нещодавно вийшла річна редакція цього рейтингу, де комп'ютер Тянхе-2 поміщений на перше місце.

 

Запропонована проста теорія природи темної матерії

( 11 Голосів, Всередньому: 4.91 із 5 )
Sunday, 16 June 2013

темна матеріяНова і проста теорія може пояснити природу таємничої темної матерії. Вона складається з частинок, що мають властивості анаполей із тороїдальними магнітними полями.

 

NASA та ESA розробляють міні-субмарини для відправки на Європу

( 6 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Thursday, 13 June 2013

міні-субмаринаВкрита крижаною кіркою Європа - природний супутник Юпітера - цікавить вчених вже багато років. Аерокосмічне агентство NASA із задоволенням б «поринуло і поплавало» під товстим шаром замерзлої води, але поки не зовсім ясно, як же це зробити безпечно і без непосильних витрат. І тут на допомогу можуть прийти крихітні субмарини, розробку яких зараз ведуть у лабораторії NASA Jet Propulsion (JPL), а також вчені з Уппсальского університету Швеції.

 
Сторінка 9 з 170