Реклама

Природа підказала конструкцію для екологічно чистої турбіни вітряка

( 12 Голосів, Всередньому: 4.33 із 5 )
Friday, 01 November 2013

вітрякВітер, як добре відомо, є одним із видів поновлюваних джерел екологічно чистої енергії, якому в останні роки приділяється все більше і більше уваги. Енергію вітру намагаються використовувати скрізь, де це можливо, але, на жаль, найбільш високою ефективністю володіють величезні турбіни, висота яких вже сягає позначки у 200 метрів, які об'єднуються в обширні "ферм", вітрові електростанції. Такі турбіни мають масу недоліків, вони громіздкі, вкрай шумні і здійснюють досить несприятливий вплив на навколишнє середовище. 

 

Гігантські роботи добуватимуть корисні копалини з дна океану

( 8 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Sunday, 27 October 2013

підводний роботЧерез 2 роки роботи компанії Nautilus Minerals почнуть видобувати дорогоцінні метали під водою. Потужні машини висотою з двоповерховий будинок розроблятимуть багаті глибоководні поклади золота, срібла і міді.

 

Вольфрамовий диск збереже дані протягом мільйона років

( 11 Голосів, Всередньому: 4.18 із 5 )
Tuesday, 22 October 2013

диск на мільйон роківВчені з Університету Твента та Науково-дослідного інституту у Фрайбурзі розробили прототип носія, інформація на якому здатна проіснувати, за завіреннями авторів, до мільйона років.

 

Науковці вперше отримали чіткі знімки водневих зв'язків

( 9 Голосів, Всередньому: 4.78 із 5 )
Saturday, 19 October 2013

водневий зв'язокВикористовуючи технології атомно-силової мікроскопії (Atomic Force Microscopy, AFM) з надзвичайно високою роздільною здатністю китайські дослідники вперше в історії науки одержали досить чіткі знімки, на яких видно молекулярні структури, що містять водневі хімічні зв'язки. Слід зауважити, що вищезазначені водневі зв'язки відіграють ключову роль у навколишньому світі, що обумовлює підвищений інтерес до них з боку вчених-хіміків, біологів і біохіміків. Саме за рахунок цих зв'язків формуються подвійні ланцюжки молекул ДНК, і за рахунок водневих зв'язків вода має унікальні властивості.

 

Графен виявився ідеальним бар'єром для зберігання газів

( 8 Голосів, Всередньому: 4.62 із 5 )
Tuesday, 15 October 2013

графенова плівкаВчені з Університету Райс дійшли до висновку, що графенові нанострічки можуть використовуватися для підвищення ефективності газових балонів автомобілів, що працюють на стиснутому природному газі, продовження терміну зберігання пива або газованих напоїв. Секрет у тому, що графен набагато менш проникний для молекул газу, ніж метал, який сьогодні використовується для газових ємностей.

 

Новий автономний робот-гепард WildCat від Boston Dynamics

( 12 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Thursday, 10 October 2013

робот-гепард WildCatУ минулому році компанія Boston Dynamics завершила створення робота-гепарда, який, розвинувши на спеціальній біговій доріжці швидкість більше 45 кілометрів за годину, став володарем звання найшвидшого робота на земній кулі. Домогтися таких вражаючих результатів роботові дозволила його унікальна рухова система та відсутність у конструкції джерела енергії, що, з одного боку, дозволило значно зменшити його вагу, а з іншого боку - повністю позбавило робота-гепарда автономності.

 

Науковці навчились вирощувати томати та картоплю на одному кущі

( 15 Голосів, Всередньому: 4.27 із 5 )
Friday, 04 October 2013

TomTatoОстаннім часом з'явилась маса різноманітних нововведень, які дозволяють займатися ефективним садівництвом у невеликих приміщеннях. TomTato, однак, знаходиться у своїй власній лізі - це нова рослина, яка дозволяє збирати врожай і помідорів, і картоплі одночасно.

 
Сторінка 4 з 170