Реклама

Дослідники розробили ДНК-білковий аналог транзистора

( 5 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Friday, 29 March 2013

днк-транзисторІдея створення «біологічного комп'ютера», у якому логічні операції виконувалися б у клітині за допомогою біологічних макромолекул, вабить вчених давно. І останнім часом тут вдалося домогтися значних успіхів. Однак існуючі ДНК-РНК-білкові «мікросхеми» можуть виконувати лише одну специфічну задачу - наприклад, включати якийсь конкретний ген у відповідь на конкретний сигнал, при цьому вони не здатні давати сигнал різної сили.

 

Швидкість світла в оптоволокні майже зрівняли з його швидкістю у вакуумі

( 4 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Thursday, 28 March 2013

оптоволокноБільшість людей думає, що інформація в оптоволоконних кабелях передається зі швидкістю світла (с), яка у вакуумі дорівнює 299792458 метрів за секунду. Незважаючи на те, що інформація в оптоволокні передається за допомогою імпульсів світла, фактична швидкість передачі інформації виходить значно нижчою. У першу чергу, це пов'язано з тим, що швидкість поширення світла у кварцовому склі, з якого виготовляють волокна оптичних кабелів, становить 0,69с, тобто на 31 відсоток нижче швидкості світла у вакуумі.

 

Фізики з CERN здійснили найточніші на сьогодні вимірювання антиречовини

( 5 Голосів, Всередньому: 4.40 із 5 )
Wednesday, 27 March 2013

протон й антипротонВчені-фізики Європейської організації ядерних досліджень CERN повідомили про те, що їм вдалося здійснити найточніші на сьогоднішній день вимірювання магнітного заряду та інших магнітних властивостей окремих частинок звичайної матерії та їх дзеркальних антиподів, частинок антиматерії. Більш глибоке розуміння особливостей цих частинок може допомогти вченим знайти відповідь на одне з основних фундаментальних питань: чому Всесвіт складається зі звичайної речовини, а не з антиречовини?

 

Інженери навчили безпілотний літальний апарат хапати предмети на льоту

( 2 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Tuesday, 26 March 2013

БПЛАЯк відомо, найважливішим орієнтиром для розробників робототехніки є жива природа. Саме тому більшість нових трюків нових механізмів, так чи інакше, повторює дії, які здійснюють тварини. Найчастіше розробники копіюють дії людини, однак і в інших тварин є чому повчитися.

 

Сірководень здійснює омолоджуючий ефект на організм людини

( 4 Голосів, Всередньому: 4.75 із 5 )
Monday, 25 March 2013

клітиниДослідники з університету Південного Китаю нещодавно повідомили про те, що така хімічна речовина, як сірководень, може здійснювати на організм людини омолоджуючий ефект, активуючи ген і фермент, які впливають на синтез антиоксидантів, а також на тонус кровоносних судин.

 

Науковці створили гнучкий мінеральний матеріал взявши приклад з морських губок

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 24 March 2013

гнучкий мінеральний матеріалНауковці з Університету Йоганна Гутенберга та Інституту досліджень полімерів Макса Планка створили новий синтетичний матеріал, який складається на 90% із мінералів, але при цьому він дуже гнучкий. Новий гібрид по структурі схожий на природні каркаси морських губок.

 

Китай планує підіймати IQ власної нації використовуючи ДНК геніїв

( 4 Голосів, Всередньому: 4.75 із 5 )
Saturday, 23 March 2013

зиготаПекінський інститут геноміки у Шеньчжені зібрав зразки ДНК від 2000 найрозумніших людей планети і секвенував їх геноми з метою ідентифікації алелей, що відповідають за інтелект людини. Вони впритул наблизилися до їх виявлення, і у разі успіху, майбутні батьки зможуть підбирати потенційно найрозумнішу зиготу, підвищуючи інтелект кожного наступного покоління на 5-15 пунктів IQ. Вже через кілька поколінь змагатися з китайцями за цим показником не зможе ніхто.

 
Сторінка 16 з 170