Реклама

Створено азіатсько-тихоокеанське космічне агентство

( 0 Голосів, Всередньому: 0 із 5 )
Tuesday, 27 January 2009

apscoКраїни Азії й Океанії оголосили про створення свого космічного агентства, повідомляє китайське агентство Сіньхуа. Азіатсько-Тихоокеанська організація по космічному співробітництву (The Asia-Pacific Space Cooperation Organization - APSCO) офіційно почала свою роботу у вівторок, 16 грудня 2008 року. Штаб-квартира нового агентства буде розташовуватися в Пекіні.

 

Виявлено ген старіння мозку

( 3 Голосів, Всередньому: 3.67 із 5 )
Tuesday, 27 January 2009

neuronКанадські вчені Університету Монреаля та госпіталю Maisonneuve-Rosemont та їхні американські колеги з національної лабораторії Лоуренса Берклі зробили великий крок у напрямку відкриття лікування неврологічних хвороб і розробки ліків, що сповільнюють старіння мозку. Фахівці виявили ген, що контролює нормальне й патологічне старіння нейронів у центральній нервовій системі - ген Bmi1.

 

Ефекти глобального потепління є незворотніми

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 27 January 2009

glob_poteplКоманда дослідників, що займаються питаннями навколишнього середовища в США, попередили про те, що більшість ефектів глобального потепління вже незворотні.

 

Мутовані гени - причина хвороб серця

( 2 Голосів, Всередньому: 3.00 із 5 )
Monday, 26 January 2009

heartБлизько 60 мільйонів людей у світі є носіями мутації, що практично неминуче призводить до розвитку серцевих захворювань. Такі дані були отримані й опубліковані в науковому журналі Nature Genetics групою міжнародних дослідників.

 

Вчені склали список вимерлих тварин, яких можна повернути до життя

( 10 Голосів, Всередньому: 4.60 із 5 )
Monday, 26 January 2009

DNAЗавдяки відновленню геному вимерлих тварин одного дня можна буде повернути до життя шаблезубих тигрів, шерстистих носорогів і навіть неандертальців.

 

Великий адронний колайдер стає все дорожчим

( 4 Голосів, Всередньому: 3.00 із 5 )
Monday, 26 January 2009

lhcВартість ремонту Великого адронного колайдера може зрости майже на третину, заявив новий голова CERN Рольф-Дітер Хойєр.

 

Швидкість світла - не межа

( 9 Голосів, Всередньому: 4.89 із 5 )
Sunday, 25 January 2009

photonsГрупа вчених із Університету Женеви, Швейцарія, провела дослід, що доводить, що швидкість взаємодії заплутаних (entangled – особливий квантовий стан частинок) фотонів перевищує швидкість світла. Це означає, що поширення інформації у квантових системах не підкоряється законам теорії відносності Айнштайна.

 
Сторінка 164 з 170