Реклама

Наслідки інсульту лікуватимуть стовбуровими клітинами

( 2 Голосів, Всередньому: 2.50 із 5 )
Monday, 19 January 2009

stem_cellsБританська біотехнологічна компанія ReNeuron Group починає перші у світі практичні випробування з метою перевірки ефективності терапії стовбуровими клітинами на хворих, що перенесли інсульт. В минулу неділю в компанії офіційно оголосили, що отримали дозвіл від Міністерства охорони здоров'я країни на випробування за участю стовбурових клітин, отриманих з організму плоду.

 

Ще один крок назустріч невидимості

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 18 January 2009

cloakМетаматеріали взаємодіють зі світлом таким чином, наче вони не підкоряються законам фізики. Вони можуть обігнути світло навколо об’єкта так, наче його там взагалі немає. Проте метаматеріали повинні бути чітко структуровані в наномасштабі для того, щоб досягти цих екзотичних ефектів.

 

Штучні РНК клонують себе до нескінченності

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 18 January 2009

RNKВченим з дослідницького інституту Скріпса (Scripps Research Institute) вперше вдалося синтезувати РНК-ферменти, що здатні відтворювати самі себе нескінченно, навіть під час відсутності яких-небудь білків чи інших складових клітин. Припускається, що такі ж сполуки стали основою життя на Землі.

 

Таємницю Тунгуського метеориту допоможе розгадати суперкомп'ютер

( 4 Голосів, Всередньому: 3.75 із 5 )
Sunday, 18 January 2009

asteroidНеймовірний вибух, що прогримів над Сибіром сторіччя тому - одне з найгучніших у буквальному розумінні цього слова подій минулого XX століття. Загадковість цієї історії продовжує хвилювати розуми наукового співтовариства дотепер. Для розрахунку моделі, що зможе пролити світло на цю історію, учені з Національної лабораторії Сандії (США) залучили суперкомп'ютер.

 

У війнах майбутнього братимуть участь комахоподібні роботи

( 5 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Saturday, 17 January 2009

strekozaЗграї механічних мух, бджіл та павуків, що окремо не надто винахідливі, можуть бути об'єднані в дуже розумні мережі для розвідки й спостереження. За минуле десятиліття набір телеметричних датчиків змінювався з декількох помітних механічних об'єктів на автономні, самохідні, комахоподібні пристрої, які можуть підніматися на стіни або стрибати по сходам а потім переходити в режим бездіяльності, поки шум руху або вібрація не активують їх.

 

Шпигуни на службі у науки

( 2 Голосів, Всередньому: 3.50 із 5 )
Saturday, 17 January 2009

spy_droneВлітку над планетою з'явиться новий спостерігач. Ні, мова йде не про новий супутник-шпигун, хоча розробку апарата проводить компанія, що спеціалізується на замовленнях від військових відомств США. Над землею злетить новий науковий апарат для спостереження на базі безпілотного літака-шпигуна.

 

Космонавтів годуватимуть личинками

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Saturday, 17 January 2009

shovkВ сиву давнину Великий Шовковий Шлях з'єднав Китай зі всім світом. Тепер китайські вчені стверджують, що в гусениць шовкопрядів є ще одне застосування. Раціон харчування, що містить цих комах, може бути використаний для тривалих космічних подорожей.

 
Сторінка 167 з 170