Листя спаржі допоможуть уникнути неприємних симптомів похмілля |
Monday, 31 December 2012 |
Фахівцями Національного університету Чеджу у Південній Кореї були виявлені нові лікувальні властивості спаржі: листя і пагони рослини захищають від токсинів клітини печінки і суттєво полегшують симптоми похмілля після вживання алкоголю у великих кількостях. Даний ефект, як розповідають корейські вчені, пояснюється високим вмістом амінокислот і мінеральних речовин у спаржі. Дослідження передбачало вивчення компонентів, які знаходяться у листі і молодих пагонах спаржі, а також порівняльний аналіз їх біохімічного впливу на людські клітини печінки і ці ж клітини гризунів. "Вплив екстракту листя спаржі значно знижував токсичність клітин. Як показали результати нашого дослідження, біологічні функції спаржі здійснюють позитивний вплив на позбавлення від похмільного синдрому і забезпечують захист клітин печінки", - зазначили автори роботи. Експертами також було відзначено, що для захисту організму найбільш ефективними є листя рослини, так як концентрація амінокислот і корисних речовин у них вища. Більш раннє дослідження показало, що амінокислоти, які містяться у спаржі стимулюють функції ферментів, значно прискорюють розпад в організмі алкоголю. Було відзначено, що добровольці, які випивали до прийому спиртного напій з екстрактом листя спаржі, повідомляли про менш виражені ознаки похмілля. Спаржа вважається відмінним протираковим засобом, а також має сечогінні, протигрибкові, протизапальні властивості.
Джерело: InfoNova.org.ua За матеріалами: globalscience.ru
Наступні новини у розділі:
Попередні новини у розділі:
|