Реклама

Новітні навігатори використовуватимуть магнітне поле Землі замість супутників

( 9 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 18 May 2014

квантовий чипЕксперти Національної фізичної лабораторії (NPL), бермінгемського університету та військові інженери з науково-технологічного парку Портон Даун, що працює в інтересах ВПК Великобританії, приступили до розробки навігаторів, яким не потрібні навігаційні супутники.

 

В Алясці запрацював інноваційний надувний вітряк BAT

( 18 Голосів, Всередньому: 4.94 із 5 )
Sunday, 13 April 2014

надувний вітрякУ суворих умовах Аляски почалися випробування оригінальної мобільної надувної вітроелектростанції. Розроблений компанією Altaeros Energies, вітряк BAT (Buoyant Airborne Turbine) приступив до перших 18-місячних випробувань в умовах, наближених до звичайної експлуатації.

 

Графенові нанокоробки - ефективний спосіб зберігання водню

( 13 Голосів, Всередньому: 4.15 із 5 )
Wednesday, 19 March 2014

коробка-орігамі з графенуДослідники з університету Меріленду продемонстрували результати комп'ютерного моделювання, які служать доказом того, що графен, за допомогою електричних полів і впливів іншого роду, може бути "складений" у вигляді акуратної тривимірної герметичної коробки, що служить в якості ємності, яка зберігає невелику кількість водню. Вплив іншого роду може змусити графенову коробку-орігамі розкритися і випустити водень, який може бути використаний як паливо водневих паливних елементів.

 

Запропоновано генератор енергії, що працює від випромінювання Землі

( 11 Голосів, Всередньому: 4.18 із 5 )
Thursday, 06 March 2014

випромінювання ЗемліВчені запропонували спосіб використання простого випрямляча струму для поглинання і перевипромінювання інфрачервоного світла, який випускає наша планета. Розрахунки показують працездатність ідеї, що пропонує новий спосіб генерації чистої енергії.

 

Науковці розробили ефективний спосіб відновлення печінки

( 14 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Tuesday, 25 February 2014

клітини печінкиВчені змогли перетворити клітини шкіри у функціонуючі клітини печінки. Це відкриває великі можливості з лікування захворювань печінки без необхідності залучення сторонніх донорів.

 

Найменший у світі світлодіод складається з єдиної органічної молекули

( 9 Голосів, Всередньому: 4.56 із 5 )
Monday, 17 February 2014

молекула-світлодіодЗмусивши єдину молекулу полімерного матеріалу випромінювати фотони світла, дослідники створили найменший органічний світлодіод у світі. Ця робота проводилась у рамках програми міжнародних мульти-дисциплінарних досліджень, спрямованих на створення електронних приладів і пристроїв молекулярного і атомарного рівня, пристроїв, які у перспективі можуть стати основою більш потужних і більш енергозберігаючих обчислювальних систем і малогабаритної електроніки.

 

CERN планує створити колайдер у 7 разів потужніший за ВАК

( 9 Голосів, Всередньому: 4.44 із 5 )
Sunday, 09 February 2014

Future Circular ColliderЄвропейська організація ядерних досліджень (CERN) у четвер оголосила про початок роботи над проектом нового колайдера у 7 разів потужнішого, ніж Великий адронний колайдер, який відкрив бозон Гіггса.

 
Сторінка 1 з 170