Реклама

Мікротріщини роблять поверхню скла міцнішою у сотні разів

( 10 Голосів, Всередньому: 4.80 із 5 )
Monday, 03 February 2014

мікротріщини на поверхні мушліУ майбутньому, якщо ви кинете на підлогу стакан чи інший предмет, виготовлений зі скла, підданого спеціальній обробці, то цей стакан залишиться цілим, незважаючи на висоту падіння і жорсткість поверхні. Ця спеціальна обробка скла була виконана вченими з університету Макгілла (Монреаль), а надихнули їх на цю ідею особливості будова мушель деяких видів морських молюсків. Використання нескладних технологічних хитрощів дозволяє склу при сильному зовнішньому впливі більше деформуватися, не руйнуючись при цьому, що збільшує міцність скла у сотні разів порівняно зі звичайним склом.

 

Новий тип двигуна зовнішнього згоряння готовий до масового виробництва

( 14 Голосів, Всередньому: 4.93 із 5 )
Sunday, 19 January 2014

двигун зовнішнього згорянняНовий тип двигуна згоряння пройшов весь цикл випробувань і готовий до масового виробництва. Не виключено, що новий простий багатопаливний мотор зможе замінити звичний двигун внутрішнього згоряння.

 

Інверсія магнітного поля Сонця "запізнилась" на рік

( 8 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 06 January 2014

магнітні полюси СонцяСередина сонячного 11-річного циклу закінчилася зміною магнітних полюсів Сонця: Південний і Північний магнітні полюси нашої зірки помінялися місцями. «Інверсія магнітного поля Сонця - це велика подія», - відзначає фахівець НАСА доктор Тоні Філіпс.

 

"Їстівні" медичні пристрої зроблять лікування більш безпечним та ефективним

( 6 Голосів, Всередньому: 4.67 із 5 )
Saturday, 04 January 2014

розумні таблеткиКоли ви хворієте, ваш лікар зазвичай прописує вам певну процедуру лікування. І якщо ви будете дотримуватися всіх приписів цієї процедури, яка у більшості випадків будується на ретельних розрахунках, то ви одужаєте. Але що ж станеться, якщо внаслідок деяких причин ви забудете вчасно прийняти відповідні лікарські препарати або ж випадково перевищите їх допустиму дозу? Уникнути таких ситуацій допоможуть так звані "розумні" таблетки, які необхідно прийняти лише один раз. Ця "розумна" таблетка насправді є досить складним електронно-механічним пристроєм, який, використовуючи сигнали від датчиків певного виду або сигнали від внутрішнього таймера, випускає всередину організму строго визначену дозу лікарського препарату.

 

Отримано "неможливі" сполуки, що суперечать законам сучасної хімії

( 13 Голосів, Всередньому: 4.38 із 5 )
Saturday, 28 December 2013

молекула NaCl3Вчені змогли перевести звичайну кухонну сіль у «заборонену» форму, яка не повинна існувати відповідно до законів сучасної хімії. Вчені говорять, що це лише початок революції, яка обіцяє безліч нових матеріалів з неймовірними властивостями.

 

Генетично модифіковані Т-клітини - панацея від онкозахворювань?

( 10 Голосів, Всередньому: 4.70 із 5 )
Saturday, 21 December 2013

т-клітинаВчені та лікарі за допомогою нової технології вилікували від раку смертельно хвору людину. Нова методика може стати потужними ліками від онкологічних та багатьох інших захворювань.

 

Науковці створили матеріал з нульовим коефіцієнтом заломлення

( 7 Голосів, Всередньому: 4.14 із 5 )
Sunday, 08 December 2013

матеріал з нульовим коефіцієнтом заломлення світлаВчені з університету Каліфорнії у Берклі розробили метаматеріал, який володіє нульовим коефіцієнтом заломлення. Шарувата структура з фториду магнію і кремнію може знайти застосування у фотоніці і квантових комп'ютерах. 

 
Сторінка 2 з 170