Реклама

Станен - матеріал електроніки майбутнього, що може потіснити графен

( 11 Голосів, Всередньому: 4.73 із 5 )
Sunday, 01 December 2013

станенЦілком імовірно, що графену доведеться трохи посунутися з першого місця п'єдесталу пошани, яке він займає у якості найбільш перспективного матеріалу для створення електронних пристроїв і мікропроцесорів наступних поколінь. А змістити звідти графен зможе новий матеріал, станен (Stanene), який також є матеріалом одноатомної товщини, що складається з атомів олова і фтору. Згідно з розрахунками вчених- фізиків з Стенфордського університету і Національної лабораторії лінійних прискорювачів SLAC американського Міністерства енергетики (US Department of Energy, DOE), цей матеріал може стати першим у світі матеріалом, який проводить електричний струм з 100-відсотковою ефективністю, як при кімнатній температурі, так і при більш високих температурах, при яких працюють кристали сучасних мікропроцесорів.

 

Літій-сірчані батареї вирішать проблему живлення електромобілів

( 5 Голосів, Всередньому: 4.60 із 5 )
Sunday, 24 November 2013

Li-S батареяДослідники з Національної лабораторії Лоуренса у Берклі (США) продемонстрували у лабораторних умовах літій-сірчану батарею (Li-S) зі щільністю енергії у два рази більшою, ніж у літій- іонної батареї. Така батарея витримує більш ніж 1500 циклів заряджання-розряджання з мінімальними втратами ємності. На даний момент це найдовший життєвий цикл для літій-сірчаних батарей.

 

Науковці створили кубіт, який функціонує при кімнатній температурі

( 11 Голосів, Всередньому: 4.82 із 5 )
Sunday, 17 November 2013

кубітФізики з Великобританії, Німеччини та Канади розробили квантову комірку, кубіт, яка працює без охолодження до близьких до абсолютного нуля температур. При цьому у якості основи для кубіта використано атом фосфору, введений в очищений кремній, що дозволяє говорити про потенційну сумісність технології зі звичайними мікросхемами.

 

MMVC - унікальний робот, здатний самостійно змінювати власну конструкцію

( 13 Голосів, Всередньому: 4.77 із 5 )
Sunday, 17 November 2013

MMVCНа даний час у світі існує безліч різних типів військових роботів. Одні з них призначені для проведення операцій на суші, інші - у повітрі, а треті - на поверхні або у глибинах морів або океанів. Проведення складних військових операцій вимагає особливого підходу до планування і координування роботи груп операторів, які керують роботами, що діють у різних стихіях, а посилюється проблема координування ще тим, що різні види військових роботів користуються для зв'язку зі своїми командними центрами різними типами комунікаційних систем, найчастіше повністю несумісними одна з одною.

 

Створено карту світу після танення усього льоду на планеті

( 14 Голосів, Всередньому: 4.71 із 5 )
Sunday, 10 November 2013

ЗемляАвтори журналу National Geographic проаналізували можливі наслідки глобального потепління. Порахувавши, що під дією високих температур весь лід, який сьогодні є на планеті, розтане, вчені створили інтерактивну карту, на якій наочно показали сценарії розвитку подій для кожного з континентів.

 

Виявлено унікальну бактерію, яка живиться рідкоземельними металами

( 11 Голосів, Всередньому: 4.55 із 5 )
Monday, 04 November 2013

сольфатараВченими була виявлена бактерія, в організмі якої життєвоважливим елементом виступають рідкоземельні метали. Бактерія Methylacidiphilum fumariolicum була знайдена Томасом Барендсом і його колегами з інституту Макса Планка в Італії у водах гарячого джерела з високим вмістом кислот, що знаходиться у кратері сплячого вулкану сольфатари. 

 

Астрономи виявили найхолодніший об'єкт у Всесвіті

( 15 Голосів, Всередньому: 4.27 із 5 )
Sunday, 03 November 2013

Туманність БумерангаНещодавно введений у стрій субміліметровий телескоп ALMA (Atacama Large Millimeter / submillimeter Array), що працює у високогірній чилійській пустелі Атакама у Південній Америці, виявив у Всесвіті об'єкт, що претендуватиме на звання найхолоднішого об'єкта. Йдеться про Туманність Бумеранга. Судячи з даних телескопа, температура туманності складає всього 1 градус Кельвіна або мінус 272,15 градусів за шкалою Цельсія. Цей показник всього на один градус вище абсолютного нуля - мінімально можливої температури.

 
Сторінка 3 з 170