Реклама

Вчені наблизились до створення універсальної вакцини проти грипу

( 9 Голосів, Всередньому: 4.56 із 5 )
Monday, 30 September 2013

вірус грипуВчені з Імперського коледжу у Лондоні наблизились до створення універсальної вакцини проти грипу. У недалекому майбутньому, одна вакцина зможе захистити від усього різноманіття штамів вірусу грипу, що не лише підвищить ефективність профілактики захворювання, а й знизить ризик пандемії.

 

Створено перший процесор, всі елементи якого виготовлені з вуглецевих нанотрубок

( 8 Голосів, Всередньому: 4.62 із 5 )
Friday, 27 September 2013

процесор із вуглецевих нанотрубокЗа минулі кілька років ми тільки й чули про транзистори, виготовлені з вуглецевих нанотрубок, і про інші чудеса, які обіцяє використання цього екзотичного матеріалу. Але все, що ми чули або читали, мало відношення виключно до галузі наукових досліджень, про практичне ж застосування вуглецевих нанотрубок вчені говорили, як про далеке майбутнє, вказуючи терміни у кілька років. І ось, нарешті, групі вчених зі Стенфордського університету вдалося зробити перший крок до початку застосування вуглецевих нанотрубок в електроніці та обчислювальній техніці, крок, який зможе забезпечити витіснення кремнію з панівних позицій у цих областях. Цим кроком стало створення першого функціонуючого обчислювального пристрою з процесором, всі елементи якого виготовлені з вуглецевих нанотрубок.

 

Нова теорія виникнення Всесвіту пояснює найбільші загадки світобудови

( 23 Голосів, Всередньому: 4.70 із 5 )
Monday, 23 September 2013

чорна діраВсесвіт, на думку фізиків-теоретиків, зародився зовсім не у результаті Великого Вибуху, а внаслідок перетворення на чорну діру чотиривимірної зірки, що спровокувало викид «сміття». Саме це сміття і стало основою нашої світобудови.

 

Мікрохвильова променева установка захистить від терористів-смертників

( 6 Голосів, Всередньому: 4.67 із 5 )
Thursday, 19 September 2013

мікрохвильова установкаУ світі досить часто відбуваються інциденти, коли терористи на автомобілях, під зав'язку завантажених вибухівкою, намагаються підірвати військові і цивільні об'єкти, що призводить до численних жертв і масштабних руйнувань. Незважаючи на всі зусилля спецслужб, ефективно протидіяти таким атакам можна лише на самому останньому етапі, на етапі проведення атаки. Для збільшення ефективності такої протидії дослідники компанії Diehl Defence розробили нову електромагнітну променеву установку, зброю, здатну вивести з ладу електричну та електронну частини автомобіля терористів і власне вибухового пристрою перш, ніж вони зможуть дістатися до наміченої мети.

 

Центр Чумацького Шляху за формою нагадує арахіс та букву Х

( 8 Голосів, Всередньому: 4.62 із 5 )
Sunday, 15 September 2013

галактичний балджНайдетальніша 3D-карта нашої галактики побудована астрономами Європейської південної обсерваторії. Виявилося, що центр Чумацького Шляху одночасно нагадує арахіс і букву X.

 

Опромінення вуглецевого порошку у воді дозволить виробляти дешевий водень

( 10 Голосів, Всередньому: 4.90 із 5 )
Thursday, 12 September 2013

Команда вчених під керівництвом Ікуко Акімото (Ikuko Akimoto) знайшла недорогий спосіб виробництва водню з води. Для цього не потрібні дорогі каталізатори, а потрібен лише порошок деревного вугілля.

 

NASA будуватиме космічну техніку на орбіті за допомогою роботів-павуків

( 11 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 08 September 2013

NASA роботи-павукиОстаннім часом все частіше і частіше ми чуємо про технології тривимірного друку, орієнтовані на застосування у космічному просторі і в умовах невагомості, розробка яких ведеться на замовлення і під фінансуванням американського космічного агентства NASA. Тепер стала відомою кінцева мета всіх цих розробок. NASA, за допомогою роботів-павуків, озброєних пристроями тривимірного друку та іншими обробними інструментами, планує налагодити будівництво величезних космічних кораблів, антен та інших габаритних вузлів космічних апаратів прямо у відкритому космосі.

 
Сторінка 5 з 170