Реклама

Елон Маск офіційно представив проект транспортної системи Hyperloop

( 5 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 13 August 2013

hyperloopГолова компанії SpaceX Елон Маск (Elon Musk) представив проект транспортної системи «Hyperloop», що передбачає перевезення пасажирів у спеціальних капсулах по системі труб з аеродинамічними елементами управління.

 

На основі наноточок створено рекордний поглинач видимого світла

( 7 Голосів, Всередньому: 4.71 із 5 )
Thursday, 08 August 2013

поглинач світла на основі наноточокВчені зі Стенфордського університету створили найтонший і найефективніший поглинач видимого світла. Особливі нанорозмірні структури, у тисячі разів тонші за аркуш звичайного паперу, можливо дозволять створити нові високоефективні сонячні панелі.

 

Акустичну левітацію вперше використали для переміщення об'єктів у просторі

( 13 Голосів, Всередньому: 4.69 із 5 )
Sunday, 04 August 2013

акустична левітаціяВперше в історії дослідникам з Лабораторії термодинаміки (Laboratory of Thermodynamics) Швейцарського федерального Технологічного інституту у Цюриху (Swiss Federal Institute of Technology Zurich, ETH Zurich) вдалося підняти і переміщати різні об'єкти довільної форми, використовуючи акустичні (звукові) хвилі. 

 

Гейзери підтвердили наявність підлідного океану у супутника Сатурна

( 10 Голосів, Всередньому: 4.90 із 5 )
Thursday, 01 August 2013

ЕнцеладАналіз даних космічного зонда "Кассіні", проведений групою під керівництвом Метта Хедмана (Matt Hedman) з Корнельського університету (США), показав, що інтенсивність виверження водяних гейзерів Енцеладу, що часто викидають у космос окрім води різні складні органічні молекули, обернено пропорційна відстані від нього до Сатурна - планети, навколо якої обертається супутник.

 

Розроблено мініатюрний БПЛА DALER зі здатністю "ходити" по землі

( 7 Голосів, Всередньому: 4.43 із 5 )
Monday, 29 July 2013

DALERШвейцарська Федеральна політехнічна школа Лозанни (EPFL) розробила новий мініатюрний безпілотний літальний апарат DALER (Deployable Air Land Exploration Robot), який здатний також пересуватися по землі, використовуючи власні крила як «ноги». Як повідомляє The Register, використання крил для пересування по землі дозволило спростити конструкцію безпілотника і підвищити його прохідність.

 

Чипи на основі оксиду кремнію можуть невдовзі замінити флеш-пам'ять

( 11 Голосів, Всередньому: 4.73 із 5 )
Wednesday, 24 July 2013

чип із оксиду кремніяГрупа дослідників з університету Райс (Rice University), очолювана хіміком Джеймсом Туром (James Tour), створила дослідний зразок чипа енергонезалежної пам'яті зі здатністю до перезапису об'ємом в 1 кілобайт, основою якого є комірки пам'яті, виготовлені з оксиду кремнію. Використання цього матеріалу дозволить створювати чипи, які перевершать сучасну флеш-пам'ять за показником щільності зберігання інформації, за кількістю споживаної енергії, за швидкістю запису і за багатьма іншими параметрами.

 

Штучні органели очистять організм та продовжать тривалість життя

( 11 Голосів, Всередньому: 4.45 із 5 )
Saturday, 20 July 2013

пероксисомаСтворено штучні органели, які можуть очистити організм від шкідливих речовин, отриманих із забрудненого техногенного середовища, і продовжити здорове життя. Не виключено, що вони також зможуть значно продовжити молодість.

 
Сторінка 7 з 170