Реклама

Інженери розробили автомобільну підвіску, яка виробляє електроенергію

( 8 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Thursday, 05 September 2013

підвіска GenShockІнженери створили автомобільну підвіску, яка здатна витягти хоч щось корисне з розбитих доріг, покритих вибоїнами. Підвіска виробляє електроенергію і економить паливо.

 

Розроблено комунікаційний пристрій, що не потребує батарей і проводів

( 6 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 02 September 2013

ambient backscatterІнженери з Університету Вашингтона розробили нову систему бездротового зв'язку, яка дозволяє пристроям взаємодіяти один з одним, не використовуючи у якості джерела енергії батареї чи проводи.

 

Науковці розкрутили об'єкт до 10 мільйонів обертів за секунду

( 10 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 28 August 2013

сфераГрупа дослідників стверджує, що їм вдалося створити «об'єкт, що обертається швидше будь чого у світі». Вони сконструювали літаючу мікроскопічну сферу, яка здійснює до 600 млн обертів щохвилини. Це приблизно у 500 000 разів швидше ніж барабан пральної машини під час віджимання білизни.

 

Новий тип магнітної пам'яті MSM не потребує використання магнітів

( 9 Голосів, Всередньому: 4.67 із 5 )
Monday, 26 August 2013

MSM-пам'ятьВчені з Єврейського університету (Hebrew University), Єрусалим, і Наукового інституту Вайцмана (Weizmann Institute of Science) розробили нову досить просту технологію намагнічування матеріалів, яка може позбавити від необхідності використання постійних і електричних магнітів у пристроях магнітного запису і зберігання даних. Крім цього, структура нових комірок магнітної пам'яті сумісна з існуючими технологічними процесами виробництва напівпровідників, що дозволить створити недорогі кремнієві універсальні пристрої пам'яті, що володіють надзвичайно високим показником щільності зберігання інформації.

 

Boeing готує «лазерну революцію» у військовій справі

( 8 Голосів, Всередньому: 4.38 із 5 )
Thursday, 22 August 2013

лазерна гарматаКомпанія Boeing змогла створити компактне і потужне джерело лазерного випромінювання, яке може забезпечити «лазерну революцію» у військовій справі.

 

"Атмосферний супутник" Solara 50 зможе триматись у повітрі до 5 років

( 10 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 19 August 2013

безпілотник Solara 50Американська компанія Titan Aerospace показала прототип безпілотного літака на сонячних батареях, який зможе триматися у повітрі впродовж п'яти років. Такий апарат курсуватиме на висоті близько двадцяти кілометрів і вестиме фотозйомку поверхні. Розробники мають намір підняти перший апарат у повітря у 2014 році.

 

Розроблено гнучкі суперконденсатори для мініатюрної електроніки майбутнього

( 8 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Saturday, 17 August 2013

гнучкий суперконденсаторГрупа вчених з Інституту твердого тіла і досліджень матеріалів Лейбніца (Leibniz Institute for Solid State and Materials Research) у Дрездені, Німеччина, на чолі з професором Олівером Г. Шмідтом (Professor Oliver G Schmidt), розробила досить потужний мікросуперконденсатор, товщиною всього у кілька нанометрів. 

 
Сторінка 6 з 170