Реклама

У Росії збудують першу у світі плавучу атомну електростанцію

( 13 Голосів, Всередньому: 4.38 із 5 )
Wednesday, 17 July 2013

ПАТЕС "Академік Ломоносов"Олександр Вознесенський, генеральний директор Балтійського заводу у Санкт-Петербурзі, одного з найбільших суднобудівних підприємств Росії, виступаючи з доповіддю на 6-му Міжнародному військово-морському салоні, оголосив про те, що на одному з суднобудвних заводів його підприємства відновилися роботи по спорудженню першої у світі плавучої атомної електростанції (ПАТЕС). Згідно з планами робіт, які кілька разів вже заморожувалися, відсуваючи терміни на пізніший час, спуск судна, названого "Академік Ломоносов", повинен відбутися у 2016 році.

 

Британські інженери провели успішне випробування зонда-пенетратора

( 10 Голосів, Всередньому: 4.70 із 5 )
Monday, 15 July 2013

зонд-пенетраторБританські інженери провели нові випробування зонда-пенетратора, призначеного для проникнення у крижану поверхню супутника Юпітера Європи. У ході експерименту 20-кілограмовий зонд, що нагадує артилерійський снаряд, розігнали на спеціальному стенді до швидкості в 340 метрів за секунду. Після цього апарат врізався у десятитонну брилу льоду, при цьому прискорення гальмування, яке діяло на нього, у 24 тисячі разів перевершувало прискорення вільного падіння (g).

 

Суперкомп'ютер вирішив "парадокс слабкого молодого Сонця"

( 16 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 12 July 2013

слабке молоде СонцеВчені, схоже, вирішили одну з найскладніших загадок виникнення життя на Землі - так званий «парадокс слабкого молодого Сонця». Тепер є пояснення, як могло виникнути життя на Землі, коли наше Сонце світило набагато слабкіше, ніж зараз.

 

Ракета Grasshopper компанії SpaceX здійснила черговий успішний "стрибок"

( 9 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 09 July 2013

ракета GrasshopperЛюди вже досить давно використовують космічні кораблі багаторазового використання, але ракети-носії, які виводять ці космічні кораблі в космос, все ще є одноразовими, найчастіше вони згоряють у верхніх шарах атмосфери або розбиваються, падаючи на поверхню або в морі. Це, у свою чергу, робить польоти в космос марнотратними з точки зору використовуваних ресурсів і вкрай дорогими заходами. Саме тому аерокосмічна компанія SpaceX працює над створенням ракет-носіїв багаторазового використання, що, на їх думку, повинно значно скоротити вартість космічних запусків.

 

Трансплантація стовбурових клітин може очистити організм від ВІЛ

( 7 Голосів, Всередньому: 4.43 із 5 )
Sunday, 07 July 2013

ВІЛНа Міжнародній конференції зі СНІДу у Куала-Лумпурі зробили сенсаційне оголошення: трансплантація стовбурових клітин може очистити організм від вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ). Правда поки дане лікування занадто ризиковане для більшості ВІЛ-інфікованих людей.

 

Крізь оптоволокно вперше вдалось передати "закручене" світло

( 10 Голосів, Всередньому: 4.60 із 5 )
Friday, 05 July 2013

закручене світлоВперше в історії інформаційних технологій промені "закрученого" світла використали для передачі даних крізь оптичне волокно. Групі дослідників з Бостонського університету та університету Південної Каліфорнії вдалося реалізувати передачу даних зі швидкістю 1,6 терабіта за секунду крізь оптоволоконний кабель довжиною в один кілометр. Ця ж сама група вчених влітку минулого року, використовуючи метод "закручування" світла, отримала швидкість передачі даних на відкритому повітрі у 2,56 терабіта за секунду, а останнє досягнення є першим разом, коли метод "закручування" використовувався для передачі даних крізь оптичне волокно.

 

Проект міжнародного лінійного колайдера готовий до запуску

( 8 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 02 July 2013

міжнародний лінійний колайдерГрандіозний проект будівництва нового 31-кілометрового Міжнародного лінійного колайдера готовий до запуску. За допомогою нового прискорювача будуть досліджені бозон Гіґґса і темна енергія.

 
Сторінка 8 з 170