Жувальна гумка позитивно впливає на роботу мозку |
Tuesday, 05 February 2013 |
Японські вчені з Національного інституту радіологічних наук провели дослідження і виявили, що регулярне вживання жувальної гумки, яке вважалося раніше поганою звичкою, позитивно впливає на роботу мозку. Під час жування гумки активізується мислення, підвищується пильність на 10%, а також збільшується швидкість реакцій, повідомляють зарубіжні ЗМІ з посиланням на відомості, опубліковані у науковому журналі Brain and Cognition. Згідно з результатами дослідження, процес жування гумки приводить в активний стан вісім різних ділянок кори головного мозку за допомогою тимчасового посилення кровопостачання. У дослідженні вчені сканували мозок учасників експерименту, які жувати гумку, і порівнювали їх з результатами контрольної групи. Тривалість тестування склала 30 хвилин. Як з'ясувалося, ряд показників у першої групи добровольців був набагато краще, ніж у другої. Так, швидкість реакції чоловіків і жінок, які нічого не жувати, у середньому склала 545 мілісекунд, тоді як у тих, що жували - 493 мілісекунди. Перша група учасників відрізнялася і іншими вищими когнітивними показниками - пильністю, рівнем збудження, концентрацією, силою пам'яті і серцевим ритмом, що дозволяє отримувати мозку більше поживних речовин, кисню, інсуліну. Тим часом люди, які жували жуйку, зазнавали труднощів із запам'ятовуванням колонки цифр і букв, у порівнянні з тими, хто виконував завдання з порожнім ротом. Жування гумки, на думку дослідників, негативно впливає на короткочасну пам'ять, створюючи перешкоди подібно іншим рухам тіла, що здійснюються під час роботи мозку.
Джерело: InfoNova.org.ua За матеріалами: globalscience.ru
Наступні новини у розділі:
Попередні новини у розділі:
|