Реклама

В Японії розробили новітні електростатичні сенсорні дисплеї

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 17 November 2010

elektrostat_ekranЯпонська компанія Hitachi Display розробила прототипи електростатичних сенсорних панелей, здатних сприймати дотик не тільки пальця користувача, але й широкого спектру пластикових стилусів, різних вказівників, а також людської руки в перчатці. За словами розробників, майже всі сучасні сенсорні панелі зараз працюють за рахунок дотику до них електропровідних поверхонь, наприклад пальця, якщо ж дотик здійснюється поверхнею, що не проводить струм, наприклад руки в рукавичці, те сенсорний екран не фіксує дію. 

 

Голандці створили машину для автоматичного вкладання бруківки на дорогу

( 2 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Tuesday, 16 November 2010

brukivka

Створення мощених бруківкою доріг вимагає дуже багато часу та зусиль, незважаючи на те, що вони виглядають красиво і є досить міцними.

За допомогою нової автоматичної машини-асфальтоукладальника, трудомістка робота стала більш ефективною, дієвою, до того ж більше немає необхідності наймати багато працівників.


 

Флуорографен згодом може повністю замінити тефлон

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 15 November 2010

fluorographeneМіжнародна група дослідників із Китаю, Нідерландів, Польщі та Росії, всього 19 чоловік, створила новий багатообіцяючий матеріал, родич графену, винахідники якого отримали цьогорічну Нобелівську премію з фізики. Називається він флуорографен і являє собою двовимірну версію тефлону.

 

Науковці з'ясували яка частина мозку відповідальна за читання та писання

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 14 November 2010

mozokВчені з'ясували, які відділи мозку активуються при читанні та писанні - навичках, які людство здобуло зовсім нещодавно по еволюційних мірках, і які не могли спричинити фізичні зміни в організації кори. Робота фахівців опублікована в журналі Science, а її короткий опис приводиться на порталі ScienceNOW.

 

Можливі сліди бозону Хіггса зареєстровані на ВАК

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Saturday, 13 November 2010

z-bosonФізики, що працюють на Великому адронному колайдері, за допомогою детектора CMS зафіксували народження двох Z-бозонів - один з типів подій, які можуть бути свідченням існування «важкого» варіанта бозона Хіггса. Про це говориться у звіті, опублікованому співробітниками колаборації CMS. Однак говорити про його відкриття рано: у вчених ще немає розумної статистики, що дозволяла б робити переконливі висновки.

 

Наночастинки золота змушують листя рослин світитись

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 12 November 2010

bio-svitloЧи можуть вуличні ліхтарі бути замінені звичайними деревами? Група тайванських вчених вважає, що використання наночастинок золота може спричининти явище люмінесценції у звичайнісінького листя, вирішуючи таким чином енергетичні та екологічні проблеми сучасних джерел освітлення.

 

Плутон усе таки виявився більшим за Ериду

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Thursday, 11 November 2010

eryda_planetaУ 2006 році Плутон був позбавлений статусу планети в наслідок виявлення небесних тіл, схожих з ним по розмірах. Поруч із Макемаке, Хаумеа та Еридою колишня дев'ята планета Сонячної системи виглядала досить буденно, піднімаючи питання про те, де перебуває межа між планетами та численними дрібними небесними тілами.

 
Сторінка 137 з 170