Реклама

Вирішено одну із основних проблем квантових комп'ютерів

( 4 Голосів, Всередньому: 4.75 із 5 )
Wednesday, 10 November 2010

kvant_kompКвантовий комп'ютер - блакитна мрія людства. Якщо його коли-небудь побудують, то в порівнянні з ним сьогоднішні суперкомп'ютери здаватимуться звичайними рахівницями. Незважаючи на те, що за останні двадцять років у розумінні того, як він працює і як його можна зробити, він як і раніше залишається недосяжною метою. Однак, схоже, сьогодні одне з найважливіших перешкод, що стоять перед творцями квантового комп'ютера, вдалось перебороти.

 

Коноплі - перспективна сировина для виробництва біодизелю

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 09 November 2010

konopliПісля серії лабораторних випробувань вчені з американського Університету Коннектикуту оголосили, що коноплі — досить «приваблива» сировина для виробництва біодизельного палива.

 

Вчені визнали стратегію ядерної оборони США відверто недієздатною

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 08 November 2010

atomna-oboronaВ останньому номері британського журналу Bulletin of the Atomic Scientists ("Бюлетень вчених-атомників") була різко розкритикована нова стратегія ядерної оборони, схвалена урядом США у квітні цього року. Фізики стверджують, що ця стратегія не була протестована на протидію реальним світовим загрозам і не зможе бути ефективною в умовах реального бойового протистояння.

 

Прозоре нанопокриття для вікон генеруватиме електроенергію

( 4 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 07 November 2010

vikna_fulerenОстанні тенденції в удосконалюванні енергетики майже добралися й до наших вікон. Вчені із Брукхейвенської Національної лабораторії та Лос-Аламоської Національної лабораторії розробили новий тип прозорого тонкого матеріалу, що, знаходячись на поверхні вікон, ефективно генерує чисту електроенергію.

 

Створення рухомих 3D-голограм, як у "Зоряних Війнах", стало можливим

( 7 Голосів, Всередньому: 4.29 із 5 )
Friday, 05 November 2010

3D-hologramaАмериканські вчені розробили спосіб отримувати тривимірні зображення об'єктів, що рухаються, у режимі реального часу (такі ж, як було показано у кінострічці Джорджа Лукаса "Зоряні війни"), причому для перегляду не потрібне спеціальне обладнання на зразок окулярів. Робота дослідників була винесена на обкладинку журналу Nature, а коротко вона описана в прес-релізі університету штату Арізона.

 

У Стандартній моделі мікросвіту виявлено нову діру

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Thursday, 04 November 2010

nejtrynoУ США, в Лабораторії прискорювачів ім. Енріко Фермі, більше відомій як Фермілаб, вчені виявили новий вид нейтрино. Точніше, вони виявили не саму частинку, а натяк на сліди її присутності. Нейтрино - це частинка, поведінка якої не вписується в Стандартну модель, нинішню загальноприйняту теорію мікросвіту, і навіть суперечить цій моделі.

 

DARPA та NASA планують створення проекту справжнього зорельоту

( 4 Голосів, Всередньому: 4.75 із 5 )
Tuesday, 02 November 2010

100year_starshipВчені та інженери з NASA і DARPA вирішили об'єднатися з метою вивчення можливості створення зорельота " 100-year Starship", що міг би виконувати міжзоряні подорожі. Проект "100-year Starship" спрямований на розробку бізнес-моделі та портфоліо технологій, необхідних для того, щоб зробити можливими міжзоряні подорожі.

 
Сторінка 138 з 170