Реклама

Новий спосіб передачі звуку у вакуумі

( 5 Голосів, Всередньому: 4.20 із 5 )
Friday, 01 October 2010

zvuk_hvylyaУ відкритому космосі, як ви пам'ятаєте, чути тільки космічні кораблі, що борознять Голівуд. Усі інші мовчать, тому що, згідно зі шкільним підручником фізики та теглайном к/ф «Чужі» (дивно, але голівудського), тут вас ніхто не почує.

 

Відкрито планету із найоптимальнішими умовами для існування життя

( 9 Голосів, Всередньому: 4.22 із 5 )
Thursday, 30 September 2010

planeta_zhyttyaЗа межами нашої Сонячної системи на відстані 20 світлових років від Землі відкрита планета, потенційно придатна для життя.

За  оцінкою американських астрономів, на поверхні небесного тіла може бути вода в рідкому стані, а оцінювана сила гравітації вказує на наявність атмосфери.

 

Поверхня Землі поступово зміщується на північ

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 28 September 2010

zemlya_lidМіжнародна група дослідників виявила, що зрушення водних мас в усьому світі в комбінації з так званим післяльодовиковим відскоком зміщає поверхню Землі щодо центру мас на 0,88 мм у рік у напрямку Північного полюса.

 

Зручна та енергоефективна альтернатива мікрохвильовим печам

( 1 Голосів, Всередньому: 3.00 із 5 )
Monday, 27 September 2010

electro_ravlykДизайнер Пітер Елвін виграв конкурс від Electrolux по розробці портативного обладнання для розігрівання та приготування їжі, яке допомагає заощаджувати електроенергію.

 

Представлено принтер, що друкує мильними бульбашками

( 3 Голосів, Всередньому: 3.33 із 5 )
Sunday, 26 September 2010

epson_bubbleНа виставці електроніки в Берліні було представлено інноваційний принтер, що формує друковані літери з мильної маси, яка злітає в повітря.

 

Volkswagen обладнає автомобілі системою автоматичного паркування

( 4 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Saturday, 25 September 2010

vw_parkingІнженери автоконцерна Volkswagen розробили систему електронного "валет-паркінга". Машина самостійно шукає вільне місце на стоянці та виконує паркування. За першим покликом автомобіль повертається до власника.

 

Насправді ми живемо в одновимірному просторі?

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Thursday, 23 September 2010

prostir_vymirВідразу декілька теорій квантової гравітації передбачають, що на квантовому рівні частинки та поля поводяться так, немов перебувають в одномірному просторі. Співробітник Каліфорнійського університету в Девісі (США) Стівен Карліп запропонував нове пояснення цьому феномену.

 
Сторінка 142 з 170