Реклама

Китайські потяги їздитимуть із майже надзвуковою швидкістю

( 3 Голосів, Всередньому: 4.33 із 5 )
Tuesday, 14 September 2010

potyah-chinaКитайська Народна Республіка стала лідером у будівництві швидкісних залізниць - як по їхній довжині, так і по технічної оснащеності. Зараз у державі ведуться роботи над створенням потяга, що буде рухатися з майже надзвуковою швидкістю - 1000 км/год. Вартість проекту становить три мільйони доларів за кожний кілометр.

 

Електронна шкіра подарує роботам та протезам відчуття дотику

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 13 September 2010

e-skinЛюдська шкіра створена для дотику - навіть незначний тиск від мухи, що сіла на руку, змусить вас здригнутись. Проте поки що ця здатність не поширюється на протези, та й сучасним роботам ще далеко до настільки чутливих тактильних здібностей.

 

Військові США будуть знешкоджувати вибухові пристрої водяними лезами

( 3 Голосів, Всередньому: 3.33 із 5 )
Sunday, 12 September 2010

vodyani_lezaПристрій, що розробили дослідники з Sandia National Laboratories, вистрілює водяними лезами, які здатні проникати в сталь. Нова зброя вже поступила в збройні сили США в Афганістані з метою знешкодження саморобних вибухових пристроїв (СВП) - вбивцю номер один і загрозу військам, що перебувають в Афганістані, відповідно до статистики, наданої Пентагоном.

 

В Японії випустили гібридний автобус на сонячних панелях

( 1 Голосів, Всередньому: 3.00 із 5 )
Friday, 10 September 2010

solarveКомпанія Sanyo Electric за підтримки японської транспортної компанії Ryobi обладнала автобус сонячними елементами, розташувавши їх на даху. Автобус назвали Solarve Bus. Як стверджує Sanyo Electric, це перший автобус, у якому використовуються сонячні панелі. Його створення присвятили 100-літтю утворення компанії Ryobi.

 

Американські вчені навчили ракові клітини самознищуватись

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Thursday, 09 September 2010

microrna Розроблено метод, що запускає в ракових клітин механізм самознищення. У випадку успішних випробувань розробки американських вчених вона може стати основою для нових методів терапії ракових захворювань.

 

ESA оприлюднило детальні фото загадкового марсіанського кратера

( 4 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 08 September 2010

orcus_pateraЄвропейське Космічне Агентство (ESA) днями оприлюднило детальні фото загадкового марсіанського кратера Orcus Patera. Розташований кратер біля екватора планети між вулканами Елізіум та Олімп. Увагу вчених він привернув завдяки своїм великим розмірам (380 км у довжину, 140 км завширшки й 2,3 км у глибину) та дуже незвичній формі.

 

Створено революційний матеріал для зберігання водню

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 08 September 2010

hydrogen_zberihannyaДослідники з Північно-західного університету в місті Еванстон, штат Іллінойс, розробили нову методику для ефективного зберігання водню для живлення автомобілів на водневих паливних елементах.

 
Сторінка 144 з 170