Реклама

Японія запустить на орбіту сотню антикризових супутників

( 2 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Thursday, 16 April 2009

japonia_suputnykУ Японії почалася розробка проекту із запуску на орбіту Землі групи з 50-100 мініатюрних супутників. Про це повідомила газета Йоміурі з посиланням на міністерство науки та економіки країни. Кожен супутник, за словами авторів проекту, матиме своє конкретне завдання: відстеження стихійних лих, спостереження за автомобільними заторами та інші, що дозволить збирати більш повну та детальну інформацію про планету.

 

Кора нейтронної зірки у 10 мільярдів разів міцніша за сталь

( 4 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Wednesday, 15 April 2009

nejtronna_zirkaАмериканські астрофізики визначили міцність кори нейтронної зірки. Стаття вчених з'явиться в журналі Physical Review Letters, а її препринт доступний на сайті arXiv.org. Нові результати можуть допомогти дослідникам у пошуку гравітаційних хвиль.

 

Незабаром снайпери стрілятимуть розумними кулями з лазерним наведенням

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 14 April 2009

rozumni_kuliТе, на що здатні сучасні снайпери інколи просто вражає. Але ще більш надзвичайні речі стануть можливі завдяки новим кулям із лазерним наведенням, які будуть здатні змінювати курс прямо в повітрі.

 

Поліція США отримає лазерну та мікрохвильову зброю

( 6 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Monday, 13 April 2009

laser_hvyntivkaДослідницька гілка Міністерства Юстиції США працює над двома портативними несмертоносними гвинтівками, які викликають біль на відстані з використанням лазерних променів або мікрохвильового випромінювання для затримання підозрюваних.

 

Cray XT Jaguar - новий лідер серед суперкомп'ютерів для наукового моделювання

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 12 April 2009

jaguarcompУ фантастичному романі Дуґласа Адамса раса надрозумних істот побудувала гігантський комп'ютер для одержання відповіді на Головне Питання Життя, Всесвіту та Всього Такого. Отримана через сім з половиною мільйонів років відповідь не сподобалася нікому. Залишається сподіватися, що відповіді нового суперкомп'ютера «Ягуар», у завдання якого входить розрахунок складних процесів, підійдуть вченим, що задають питання.

 

Вчені уточнили межу космосу

( 5 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 10 April 2009

mezha_kosmosuАстрономи зі США та Канади уточнили межу космосу. Вона була встановлена на висоті 118 кілометрів. Для проведення дослідження вчені розробили апарат Supra-Thermal Ion Imager (Система формування зображень, що використовує супратермальний детектор іонів), що обертається навколо Землі на низькій орбіті. Робота вчених опублікована в журналі Journal of Geophysical Research, а її короткий виклад доступно на порталі Space.com.

 

Квантовий лазер - дешево та сердито

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 10 April 2009

kvant_laserЛазер, що з'явився ще пів століття тому, не знайшов застосування в тих областях, куди призначався. Не став він ні зброєю масового ураження, ні швидкими та безшумними «променями смерті». Але переоцінити його роль неможливо ні в атомній, наприклад, енергетиці, ні в мікрохірургія ока. А кіно із багатомільярдними оборотами, з DVD та Blu-ray дисками! І ось гряде новий виток лазерних технологій, більше схожий на революцію.

 
Сторінка 148 з 170