Реклама

Вчені працюють над створенням синтетичної крові

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 25 March 2009

erytrotsytБританські вчені можуть стати першими в створенні синтетичної людської крові з ембріональних стовбурових клітин.
Грандіозний проект зможе забезпечити необмежену кількість крові для екстрених переливань без ризику зараження.

 

У Японії створять мікроскоп, здатний побачити переміщення окремих атомів

( 4 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Tuesday, 24 March 2009

microscope_atomВчені з університету японського міста Нагоя разом із групою приватних компаній приступили до завершального етапу створення першого у світі електронного мікроскопа, потужність якого дозволить відслідковувати переміщення атомів під час хімічної реакції.

 

Вибух наднової спростував теорію еволюції зірок

( 5 Голосів, Всередньому: 4.20 із 5 )
Monday, 23 March 2009

nadnovaАстрономам вдалося виявити наднову зірку, виникнення якої не вписується в існуючі теорії еволюції зірок. Стаття дослідників опублікована в журналі Nature, а її короткий виклад доступний на сайті Space.com.

 

Новий рекордсмен по тонкості серед ноутбуків від Dell

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 22 March 2009

dellnoutКомпанія Dell представила ноутбук Adamo — найтонший ноутбук у світі. Вже наприкінці березня він надійде в продаж. Товщина Adamo складає всього 1,64 сантиметри, а вага — 1,8 кілограми (конструкція з алюмінієвого сплаву).

 

Папілярні лінії збільшують чутливість шкіри у 100 разів

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Saturday, 21 March 2009

vidbytokЧому в людини є відбитки пальців? Дотепер на це дитяче питання відповідали приблизно, виходячи із загального здорового глузду. Вважалося, що папілярні лінії покращують чутливість пальців або що вони, збільшуючи тертя, допомагають пальцям утримувати предмети. Французькі вчені змогли відповісти на це питання, опираючись на факти, а не на логіку. Їхнє дослідження показало, що відбитки пальців збільшують чутливість шкіри у сто разів. Регулярні лінії відбитків працюють як частотний фільтр, в результаті тактильним рецепторам передається сигнал в оптимальному діапазоні сприйняття.

 

Існування тахіонів назавжди залишиться таємницею

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 20 March 2009

tahionПоки фізики-теоретики продовжують шукати докази існування надсвітлових частинок - тахіонів, два американських математики змогли розрахувати та наочно продемонструвати, що такий клас елементарних частинок не може бути виявлений ні зараз, ні будь-коли в майбутньому. Півтори роки складних обчислень звелися до одного-єдиного факту: надсвітлова реальність назавжди закрита для людини.

 

Вчені створили "суперм'язи" із нанотрубок

( 2 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Friday, 20 March 2009

nanomyazy

Вчені створили з нанотрубок штучні "суперм'язи" - тонкі смужки нового матеріалу, які здатні під впливом електричного струму розширюватися в 4000 разів швидше, ніж це роблять людські м'язи. Робота вчених опублікована в журналі Science. Вченим вдалося встановити, що новий матеріал може скорочуватися до тисячі разів за секунду без наслідків для внутрішньої структури матеріалу.

 
Сторінка 151 з 170