Реклама

Вчені виготовили титанову павутину у 5 разів міцнішу за натуральну

( 7 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 24 April 2009

pavutynaНімецькі вчені змогли перетворити й без того міцну павутину в справжню супернитку, що у багато разів міцніша, і при цьому чудово розтягується. Вчені розмочили павукову нитку та ввели в неї атоми металів, які «склеїли» окремі білки павутини.

 

Виявлено планету земного типу

( 5 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Thursday, 23 April 2009

planeta_zemnoho_typuКілька гігантських газових планет було виявлено поблизу віддалених зірок, але планета Gliese 581 e, можливо є найлегшою планетою, виявлена за межами нашої Сонячної Системи.

 

Життя на Марсі шукатимуть за новою методикою

( 5 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 22 April 2009

mars_chiralПошуки позаземного життя тривають вже більше півстоліття, однак їхні результати залишають бажати кращого. Багато вчених впевнені, що проблема криється в неправильному підході та використанні неповноцінних методик. Тепер ситуація повинна кардинально змінитися, оскільки на озброєння астрономів надійде новий пристрій, здатний реєструвати присутність органічного життя.

 

Промислові викиди спричинюють утворення великої кількості "свинцевих хмар"

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 20 April 2009

хмариВ атмосфері Землі утвориться усе більше хмар, до таких висновків приходять фахівці. Причому хмари формуються навіть у тих регіонах нашої планети, де у звичайних умовах це неможливо через занадто тепле чи занадто сухе повітря. Причина посиленого утворення хмар криється в усе більших концентраціях свинцю в атмосфері.

 

Стовбурові клітини допоможуть у боротьбі з облисінням

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 20 April 2009

vtrata_volossjaЯпонські вчені змогли відновити ріст волосся за допомогою терапевтичного лікування із застосуванням стовбурових клітин. Автори методу говорять, що їхнє досягнення відкриває шлях до найефективнішого та найбезпечнішого з доступних на сьогодні методів боротьби з облисінням і втратою волосся. Поки що, правда, нова технологія була випробувана тільки на лабораторних мишах.

 

Людство може врятувати лише втеча у космос

( 4 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Sunday, 19 April 2009

ludstvo_kosmosВідколи людству відомий космос, воно марить польотами до інший світів. На цьому благодатному ґрунті зійшов величезний шар світової літератури - наукова фантастика. І з кожний роком перспектива відправитися до зірок, а точніше, до інших планет стає все ближче та ближче. Інакше просто бути не може: якнайшвидше розселення землян здається єдиним способом врятувати їх від глобального потепління та інших глобальних проблем.

 

В Антарктиці виявлено мікроорганізми із залізистим диханням

( 5 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 17 April 2009

kryvavi_vodospadyГрупі дослідників зі США та Великобританії вдалося виявити древні мікроорганізми, що живуть під товщею льоду, з раніше невідомою системою дихання. Про це повідомляє Nature News, а стаття дослідників опублікована в журналі Science.

 
Сторінка 147 з 170