Реклама

Бразильські вчені можливо знайшли праматір усього життя на Землі

( 5 Голосів, Всередньому: 4.80 із 5 )
Tuesday, 07 September 2010

d_radioduransВчені з Ріо-де-Жанейро, що вивчають надвитривалу бактерію під назвою "страшна ягода" вважають, що вона могла потрапити до нас із космосу й стати джерелом життя на Землі, тобто початком усього.

 

Черговий "найшвидший мікропроцесор у світі" від IBM

( 4 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 05 September 2010
z196_processor
Корпорація IBM сьогодні анонсувала свій новий мікропроцесор z196, створений на архітектурі Power 7. Як завіряють інженери корпорації, даний мікропроцесор є найшвидшим у світі, тому що тактова частота чотирьох його ядер, розміщених на одному кристалі, становить 5,92 ГГц. Для порівняння тактова частота найшвидших процесорів Intel становить 3,33 ГГц.
 

Fujitsu Venus - найшвидший процесор у світі

( 5 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 15 May 2009

fujitsu_cpuКомпанія Fujitsu випустила найшвидший процесор у світі, який у цілих 2,5 рази швидший за найпотужніший чип від Intel. Користувачі суперкомп'ютерів полюблять Venus (Венеру), восьми-ядерний процесор, здатний виконувати 128 мільярдів операцій за секунду.

 

У Землі в минулому було декілька супутників

( 10 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Tuesday, 12 May 2009

zemlja_tejaСучасні астрономи впевнені, що мільйони років тому їх могло бути два чи три, а можливо навіть і десяток. Все змінилося в той момент, коли гіпотетична планета Тейя пронеслася по Сонячній системі. Блукаюче небесне тіло розметало інші планети по новим орбітам, зіткнулося з Марсом і врізалось в Землю. Тодішні супутники нашої планети були відкинуті, а в результаті удару утворився Місяць.

 

Терміти допоможуть у пошуку корисних копалин

( 8 Голосів, Всередньому: 3.50 із 5 )
Sunday, 10 May 2009

termiteТерміти можуть бути не тільки небезпечними, але й дуже корисними. Саме з їхньою допомогою Ганна Петс із Університету Аделаїди збирається значно знизити витрати на геологічну розвідку та підвищити ефективність виявлення золота та алмазів.

 

Оранжеві карлики - хороша ціль для пошуку позаземного життя

( 7 Голосів, Всередньому: 4.57 із 5 )
Thursday, 07 May 2009

oranzh_karlykЗгідно з новим аналізом, найкращим місцем для життя у Всесвіті можуть бути райони поблизу зірок, трохи менших від нашого Сонця, які називаються оранжевими карликами. Ці зірки живуть набагато довше, ніж зірки сонячного типу, і мають більш безпечні зони проживання – там, де може існувати рідка вода – ніж у світлих червоних карликових зірок.

 

Найменша в світі лампа розжарювання складається всього з однієї нанотрубки

( 3 Голосів, Всередньому: 4.33 із 5 )
Thursday, 07 May 2009

lampa_rozzharФізики з Університету Каліфорнії в Лос-Анджелесі розробили найменшу в світі лампу розжарювання. Розробка настільки мала, що побачити її неозброєним оком майже неможливо, роздивитися лампу можна лише тоді, коли вона горить, та й то зір для цього повинен бути відмінним.

 
Сторінка 145 з 170