Реклама

Всесвіт повсюду пронизують магнітні поля старші за перші зірки

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 22 September 2010

black_diraАстрономи виявили докази того, що простір між галактиками у Всесвіті заповнюють численні магнітні поля, що народилися ще у часи Великого вибуху. Такий висновок вчені зробили, намагаючись пояснити, чому отримані ними фотографії околиць чорних дір виявилися нечіткими. Стаття дослідників опублікована в журналі Astrophysical Journal Letters. Коротко робота описана в прес-релізі Каліфорнійського інституту технологій.

 

Науковці пояснили таємничий рух "повзучих" каменів Долини Смерті

( 5 Голосів, Всередньому: 4.80 із 5 )
Tuesday, 21 September 2010

kamin_ruhОсь уже сімдесят років у Долині Смерті в штаті Каліфорнія (США) по дну пересохлого озера "повзають" камені, залишаючи за собою характерні сліди. Валуни рухаються з перетинанням курсів і навіть назад. Дослідники з американського наукового центру Goddard Space Flight Center вважають, що, нарешті, знайшли пояснення цьому таємничому явищу.

 

В NASA створили комп'ютерні чипи, здатні працювати при 600 градусах Цельсія

( 1 Голосів, Всередньому: 3.00 із 5 )
Monday, 20 September 2010

sic-chip Інженери американського космічного агентства NASA розробили принципово нові комп'ютерні чипи, здатні функціонувати при високому тиску та температурі. За словами представників відомства, новинки здатні функціонувати при температурі в 600 градусів по Цельсію.

 

"Сонячні воронки" із вуглецевих нанотрубок концентрують світлову енергію

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 19 September 2010

nanotube-antennaГрупа вчених із Масачусетського технологічного інституту під керівництвом ад'юнкт-професора Майкла Страно (Michael Strano) описала вуглецеві нанотрубкові антени, або "сонячні воронки", які дозволяють концентрувати потік світла та підвищують до 100 разів число фотонів, що спрямовуються в сонячну батарею. Нова розробка має й інші застосування, що вимагають концентрації світла, наприклад може використовуватися в приладах нічного бачення та телескопах.

 

Аспірин протидіє розвитку раку кишечника

( 2 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Friday, 17 September 2010

aspirinУсього одна таблетка аспірину в день може захистити від раку кишечника, стверджують співробітники Університету Единбурга (Великобританія).

 

Гусеничний скейтборд для військових цілей

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Thursday, 16 September 2010

shredderКомпанія BPG Werks взяла ідею в'юнких міських сегвеїв, додавши їй мілітаристичного відтінку. У результаті світ побачив гібрид вищезгаданого сегвея, танка та скейтборда. Отриманий одномісний позашляховик назвали Shredder, «вписавши» йому в обов'язки максимально швидке переміщення по пересіченій місцевості, розвідку, транспортування поранених і можливість дистанційного керування.

 

Нервова тканина тарганів та сарани допоможе рятувати людські життя

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 15 September 2010

tarhanНе хочемо вас лякати, але ваш дім може бути заражений ефективними антибіотиками, що здатні рятувати людські життя. Дослідники із Університету Ноттінгема припускають, що мозкова тканина деяких комах, таких як таргани чи сарана, володіє потужними антибіотичними властивостями. Вона знищує до 90% метицилін-стійких клітин золотистого стафілокока (Staphylococcus aureus) та кишкової палички (Escherichia coli) не завдаючи шкоди людським клітинам в лабораторних умовах.

 
Сторінка 143 з 170