Реклама

Китай відбирає у США пальму першості серед суперкомп'ютерів

( 4 Голосів, Всередньому: 4.75 із 5 )
Monday, 01 November 2010

tianhe-1Виробник графічних процесорів Nvidia стверджує, що у китайському Національному університеті оборонних технологій побудовано найпотужніший суперкомп'ютер у світі. Потужність суперкомп'ютера майже вдвічі перевищує нинішнього лідера рейтингу найпотужніших обчислювальних систем.

 

Невиліковні хвороби лікуватимуть штучними антитілами

( 2 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Sunday, 31 October 2010

antytila     Американські дослідники з Університету Коннектикуту розробили штучні антитіла, здатні доставляти протиракові препарати прямо у хворі клітини в організмі людини.

В організмі людини основним генератором антитіл, здатних боротися з тими чи іншими захворюваннями, є імунна система. Її основне завдання - захищати організм від згубного впливу бактерій, вірусів і різноманітних сторонніх предметів. Вчені з Коннектикуту працюють над свого роду штучним аналогом продукту роботи імунної системи, щоб створити рішення для боротьби із захворюваннями, проти яких в імунної системи немає зброї.

 

Планети земного типу виявились значно більш поширеними у космосі

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Saturday, 30 October 2010

ekzoplanety     Астрономи зі США та Японії представили оцінку кількості екзопланет земної маси, що обертаються навколо зірок сонячного типу. У списку відомих екзопланет, кількість яких наближається до 500, переважають масивні об'єкти, оскільки відшукати їх легше. Менші планети, що нагадують Землю, стали виявлятися зовсім нещодавно.

 

Приклади практичного застосування матеріалу графену в близькому майбутньому

( 6 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Friday, 29 October 2010

grafenТеорія графену вперше була розроблена теоретичним фізиком Філіпом Воласом у 1947 році, як відправна точка для розуміння більш складного, тривимірного графіту. Але сама назва "графен" була дана цьому матеріалу тільки через 40 років - так називали шари графіту. Інакше кажучи, цю назву використовували для опису мономолекулярного шару (шару, товщиною в одну молекулу) атомів вуглецю, які щільно упаковані у двомірну ґратку, за формою нагадуючу бджолині соти. По суті, це базовий будівельний блок графітових матеріалів будь-яких інших розмірностей; це матеріал для створення більш складних речовин. Але сам графен, у своїй формі, що повністю піддається дослідженню, був відкритий тільки в 2004 році.

 

Сонячна електростанція на Місяці постачатиме Землю енергією

( 5 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Thursday, 28 October 2010

misyac_bashtaПроект величезної місячної башти, що акумулює сонячну енергію, розроблений Бріною Андерсон (Bryna Anderson), нещодавно виграв конкурс 2010 Moon Capital International Design Challenge.

Аспірантка Колумбійського університету була натхненна ідеєю американського фізика Девіда Крісуела, що запропонував концепцію Місячної Сонячної Електростанції. Варто відзначити, що в змаганнях брали участь понад 100 концептів від дизайнерів з 26 країн.

 

Швидкісні броньовики-амфібії можуть потрапити на озброєння армії США

( 5 Голосів, Всередньому: 4.60 із 5 )
Wednesday, 27 October 2010

 

ACC-EУ найближчому майбутньому армія США може отримати швидкісний броньовик-амфібію. Над проектом працюють дві корпорації - Gibbs Technologies і Lockheed Martin. Їхньою метою є створення такого джипу, що буде не просто плавати, а носитися по водяній гладі зі швидкістю в 72 кілометри за годину.

 

Колонізація Марсу - подорож в один кінець

( 15 Голосів, Всередньому: 4.47 із 5 )
Tuesday, 26 October 2010

mars_ludyПроблема успішного польоту на Марс полягає не в тому, як долетіти туди, а в тому, як повернутися назад. Доставка палива для старту з Марса буде коштувати дуже дорого та, з будь-якого погляду, недоцільна. Зовсім інша справа, якщо це буде експедиція в один кінець. НАСА серйозно обмірковує цю пропозицію та завалена заявками добровольців.

 
Сторінка 139 з 170