Реклама

У Нью-Мексико відкрився перший в світі приватний космопорт

( 1 Голосів, Всередньому: 3.00 із 5 )
Sunday, 24 October 2010

virgin_kosmoportУ минулу п'ятницю новий американський космопорт, побудований у штаті Нью-Мексико, прийняв свій перший рейс - на його нову злітно-посадкову смугу сів космоліт компанії Virgin Galatic, що звідси ж, але тільки через півтора року, відправиться у свій перший космічний політ із групою комерційних туристів, що заплатили 200 000 доларів за політ на орбіту.

 

На Місяці виявлено ще більше води, а також срібло та ртуть

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 22 October 2010

cabeus_vodaВчені NASA розкрили деталі дослідження одного із кратерів у районі Південного полюса Місяця. Згідно з доповіддю вчених, у хмарі місячного ґрунту, піднятої зондом місії LCROSS, вони виявили близько 155-ти кілограмів води у вигляді пари та льоду, а також чадний газ, кальцій, ртуть, магній і срібло.

 

Українські військові проведуть випробування нового протитанкового комплексу

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Thursday, 21 October 2010

stugna-pМіністерство оборони України замовило у київського конструкторського бюро "Луч" десять нових протитанкових ракетних комплексів "Стугна-П". Цей контракт був включений у щорічне державне оборонне замовлення України. Згідно із планами українських військових, випробування комплексу відбудуться в 2011 році, після чого "Стугна-П" почне надходити на озброєння.

 

Створення фотонної нервової системи вже не за горами

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 19 October 2010

foton_nervУявіть собі біонічну руку, яка підключається безпосередньо до нервової системи: мозок контролює її рухи, а власник відчуває механічною кінцівкою тиск і тепло. Між іншим, нас попереджають, що з розвитком фотонних датчиків схожі фантазії ось-ось стануть реальністю.

 

У ранньому Всесвіті знайдено надгігантський галактичний кластер

( 4 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Saturday, 16 October 2010

vsesvit_klasterНаймасивніше скупчення галактик з усіх, що коли-небудь були виявлені в ранньому всесвіті, було знайдено групою астрономів із Кембриджу в США. Гігантський галактичний кластер важить приблизно як 800 000 000 000 000 сонць, складається він з декількох сотень індивідуальних галактик. Більше того, вчені говорять, що даний кластер ще не завершив свій ріст.

 

Сонячний вітер вирішить енергетичні проблеми людства

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Thursday, 14 October 2010

sonyachnyj_viterДотепер, сонячна та вітряна енергії були найбільш відомими формами існуючих поновлюваних джерел енергії, які можуть бути легко використані. Замість того, щоб працювати над технологічним вдосконаленням існуючих способів, дослідники з Університету штату Вашингтон виступили із пропозицією збирати енергію у вигляді сонячного вітру.

 

Найімовірніше, життя на Марсі існує глибоко під поверхнею

( 7 Голосів, Всередньому: 4.71 із 5 )
Wednesday, 13 October 2010

mars_hydroЖиття на Марсі може існувати на глибині декількох кілометрів. Таке припущення зробили вчені, ознайомившись із новими даними, отриманими станцією Mars Reconnaissance Orbiter (MRO).

 
Сторінка 140 з 170