Реклама

У США почали лікувати ембріональними стовбуровими клітинами

( 2 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Tuesday, 12 October 2010

stovbur_klitУ США почався перший в історії курс лікування людськими ембріональними стовбуровими клітинами (ЕСК). До цього в країні застосовувалася тільки терапія на основі стовбурових клітин, отриманих з дорослих тканин.

 

Можливі пояснення загадкового явища на ВАК

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 11 October 2010

VAK_CMSВчені представили перші можливі пояснення загадкового явища, зафіксованого нещодавно на Великому адронному колайдері.

21 вересня вчені, які працюють на Великому адронному колайдері вперше виявили принципово новий ефект, не передбачений існуючою теорією. Фізики виявили серед сотень частинок, що народжуються при зіткненнях протонів, пари, рух яких з невідомої причини пов'язаний.

 

Новітній водневий двигун обезцінить нафту

( 7 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Saturday, 09 October 2010

voden_naftaСхоже, у водневій енергетиці нещодавно був здійснений новий прорив. У Нью-Йорку групою винахідників був представлений мопед на водневому двигуні, який, за їхніми словами, здатний на одному заряді подолати 160 км. Виробники цього чуда техніки говорять, що в найближчому майбутньому вони планують створити подібний двигун і для автомобілів.

 

Медузи допоможуть живити нанопристрої електроенергією

( 3 Голосів, Всередньому: 4.67 із 5 )
Thursday, 07 October 2010

meduza_energiyaШведські дослідники стверджують, що навчились використовувати органічні протеїни, присутні в організмах медуз, що живуть у північних морських водах, для створення мікроскопічних паливних елементів, придатних для живлення різноманітних електронних пристроїв.

 

Найдревніші динозаври були розміром з кішку

( 2 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Wednesday, 06 October 2010

dynozavromorfВчені знайшли сліди найдавнішої форми динозаврів, що жила на території сучасної Польщі приблизно 250 мільйонів років тому, повідомляється в статті дослідників, опублікованій в журналі Proceedings of the Royal Society B.

 

Вчені розрахували тривалість первинного хаосу

( 4 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 05 October 2010

vsesvit_haosПісля Великого вибуху Всесвіт протягом надзвичайно короткого проміжку часу перебував у стані хаосу - до такого висновку прийшла група фізиків, що розробила модель, яка описує ранні етапи еволюції Всесвіту. Робота вчених опублікована в журналі Communications in Mathematical Physics, коротко про неї пише портал Space.com.

 

Надувна "літаюча тарілка" здатна перевозити цілі будинки

( 3 Голосів, Всередньому: 3.67 із 5 )
Monday, 04 October 2010

skylifterАвстралійська авіабудівна компанія Skylifter запропонувала свіже рішення для перевезення вантажів повітрям.

 
Сторінка 141 з 170