Реклама

Сплячі гени врятують людство від ВІЛ

( 4 Голосів, Всередньому: 3.50 із 5 )
Tuesday, 05 May 2009

vil_snidДовгий час у науковому співтоваристві було прийнято вважати, що еволюція людини призупинилася близько тисячі років тому. Однак останні дослідження показують, що це не відповідає дійсності – люди продовжують розвиватися, пристосовуючись до стрімких змін навколишнього середовища. Для цього в нас існує величезний потенціал – 95 відсотків геному людини складають гени, які не використовуються.

 

Останній магніт для ремонту Великого адронного колайдера опущено в тунель

( 4 Голосів, Всередньому: 4.75 із 5 )
Sunday, 03 May 2009

vak_magnitОстанній з 53 магнітів, необхідних для відновлення пошкодженого при аварії у вересні 2008 року Великого адронного колайдера, у четвер був опущений під землю, в головний тунель прискорювача, повідомляє прес-служба Європейської організації ядерних досліджень (CERN).

 

Центр Чумацького Шляху наповнений мільйонами білих карликів

( 5 Голосів, Всередньому: 4.80 із 5 )
Friday, 01 May 2009

galactic_centerКосмічній рентгенівській обсерваторії Chandra вдалося довести, що джерелами рентгенівського випромінювання галактичного хребта є точкові об'єкти, ймовірно, мільйони білих карликів. Про це повідомляється в прес-релізі, опублікованому на сайті проекту, а робота вчених з'явилася в журналі Nature.

 

Камера, що знімає 6,1 млн. кадрів за секунду

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Thursday, 30 April 2009

Video_CameraНайбільш швидка на сьогодні цифрова камера, яка знімає 6,1 мільйона кадрів у секунду, розроблена фізиками з Університету штату Каліфорнія, США. За розрахунками творців, пристрій здатний знімати один кадр відео кожні 163 наносекунди.

 

"Приховані фотони" допоможуть відправляти секретні повідомлення

( 6 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 28 April 2009

pryhovani_fotonyЯкщо направити лазер на підлогу, куди подінеться світло? При правильній підготовці, деяка його частина може з'явитися по іншу сторону світу - ефект, який може бути використаний для передачі секретних повідомлень крізь землю.

 

Розроблено 500-гігабайтний оптичний диск

( 8 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 27 April 2009

500gb_discУ дослідницьких лабораторіях компанії General Electrіc розроблена нова технологія оптичного збереження даних. Вченим GE вдалося створити новий диск, що використовує для зберігання даних технологію мікро-голографії. Ємність нового носія досягає 500 гігабайт, що в 10 раз перевищує ємність дисків формату Blu-ray і у 100 разів ємність звичайних DVD.

 

Вчені навчилися створювати штучні сухожилля із нановолокна

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 26 April 2009

shtuchni_suhozhylljaСпеціаліст з університету Манчестера розробила спосіб створення штучних сухожиль, що повинно значно прискорити процес відновлення після травм. Розробниця технології Люсі Босворт зазначає, що розрив зв'язок є найбільш поширеною травмою у спортсменів.

 
Сторінка 146 з 170