Реклама

Поліпігулка допоможе запобігти захворюванням серця

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 01 April 2009

sertsepihulkaПоліпігулка складається із аспірину, статину, трьох препаратів від тиску, а також фолієвої кислоти. Об'єднавши п'ять різних препаратів, індійські фахівці розробили поліпігулки, які, за їхніми словами, можуть стати дієвим засобом профілактики серцево-судинних захворювань і врятувати мільйони життів.

 

Що можна побачити впавши у чорну діру?

( 8 Голосів, Всередньому: 4.88 із 5 )
Tuesday, 31 March 2009

chornadiraВчені з Об'єднаного інституту лабораторної астрофізики (Joint Institute for Laboratory Astrophysics) Ендрю Гамільтон (Andrew Hamilton) та Гевін Полхемус (Gavin Polhemus) побудували модель, що показує, як виглядає простір для спостерігача, що впав у сферично симетричну чорну діру.

 

Людина може і повинна жити 1000 років

( 4 Голосів, Всередньому: 4.75 із 5 )
Monday, 30 March 2009

starinnyaСучасна наука не бачить жодних перешкод, щоб домогтися безсмертя. Біологи, медики, хіміки та наноінженери в один голос запевняють, що відкласти старіння або навіть повністю його виключити цілком реально. Залишилося лише знайти ті механізми людського організму, які треба включити або виключити.

 

До 2050 року може зникнути чверть видів тварин і рослин

( 5 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 29 March 2009

bilyjvedmidВсесвітній фонд дикої природи (WWF) назвав десять тварин, популяціям яких загрожує загибель внаслідок глобальної зміни клімату на нашій планеті. "За оцінками вчених, якщо викиди парникових газів залишаться на теперішньому рівні, до 2050 року зникне чверть відомих нам сьогодні видів тварин і рослин", - говориться в складеному екологами списку тварин, що перебувають під загрозою зникнення.

 

Створено мікропроцесор, що працює за принципами головного мозку

( 7 Голосів, Всередньому: 4.29 із 5 )
Saturday, 28 March 2009

neurocompЛюдський мозок є дивним біологічний комп'ютером, здатним функціонувати без використання будь-якого програмного забезпечення. Група європейських вчених довгий час займалася дослідженнями роботи головного мозку, результатом цих досліджень став працюючий прототип людського мозку втілений у вигляді мікропроцесорного чипу.

 

У США представлено електромобіль, здатний проїхати 480 км на одному заряді

( 4 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Friday, 27 March 2009

teslamotorКаліфорнійська компанія Tesla Motor представила новий електромобіль, що, за словами представників компанії, є першим масовим електромобілем, придатним для практичного використання.

 

Найбільша істота на планеті

( 17 Голосів, Всередньому: 3.71 із 5 )
Thursday, 26 March 2009

armillariaЯкщо ви попросите людей назвати найбільшу істоту, що живе на Землі, то напевно почуєте у відповідь, що це синій кит. Деякі навіть стверджують, що він є найбільшою істотою, що коли-небудь жила на нашій планеті. У кожному випадку, праві вони лише частково. Синій кит - найбільша тварина, але аж ніяк не найбільша істота.

 
Сторінка 150 з 170