Реклама

NASA планує нову місію на Венеру

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Thursday, 19 March 2009

veneraКосмічне агентство НАСА говорить про плани по відправленню нової місії на Венеру, однак цього разу планується до планети відправити не черговий орбітальний апарат, а дві повітряних кулі з науковим обладнанням, які спустяться з космосу в атмосферу планети, щоб краще вивчити особливості її сірчаних хмар і кислотних парів. Окрім цього, дана місія дозволить побачити поверхню Венери, так сказати, на власні очі. З космосу поверхню планети не видно, тому що вона прихована щільним шаром атмосферних хмар.

 

Фізичні навантаження збільшують об'єм мозку та покращують пам'ять

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 18 March 2009

hipocampЗ роками пам'ять починає все більше підводити людину, через що вона змушена постійно просити про допомогу оточуючих. Вчені з університету Іллінойсу (University of Illinois at Urbana-Champaign) і Пітсбурга (University of Pittsburgh) з'ясували, що люди похилого віку можуть поборотися за своє майбутнє, стимулювати ріст структур головного мозку, а отже, покращувати певні типи пам'яті, причому цілком тривіальним способом.

 

У стратосфері Землі виявлено життя

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 17 March 2009

stratokulyaІндійські вчені повідомили про відкриття нового виду бактерій, які живуть на висоті більше 40 кілометрів над землею. За словами фахівців, дивують у цій знахідці відразу два моменти: по-перше, незвичайний сам факт наявності життя на такій висоті, по-друге, сонячне випромінювання тут зовсім не таке, як на поверхні планети - ультрафіолетове випромінювання надзвичайно жорстке, майже як у космосі.

 

Вчені навчились робити плутоній непридатним для виготовлення ядерних бомб

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 16 March 2009

radioactiveІзраїльські вчені розробили спеціальну технологію, що запобігає використанню плутонію, що виробляється на атомних електростанціях, для виготовлення ядерних бомб.

 

12,5 Гбіт/c - нова бездротова технологія Made in Europe

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 16 March 2009

radiohvylСьогодні ще не всі країни у світі розгорнули в себе стільникові мережі третього покоління, одиниці готуються до мереж 4G. Однак дослідників не влаштовують можливості ні 3G, ні 4G, тому в Європі представлений прототип нової бездротової системи зв'язку, здатної в теорії передавати до 12,5 Гігабіт даних за секунду.

 

Космічне сміття обстрілюватимуть ракетами та збиватимуть лазерами

( 4 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 15 March 2009

spacecrapКількість космічних уламків на навколоземній орбіті зростає з року в рік, а ніяких конструктивних рішень цієї проблеми не пропонується. Виправити подібне становище прагне конструктор Джим Холопітер, що багато років виводив у космос космічні апарати, а тепер придумує способи їхнього повернення на Землю.

 

Життя на Землі залежить від руху Сонця по Чумацькому Шляху

( 10 Голосів, Всередньому: 4.70 із 5 )
Saturday, 14 March 2009

galactycaНе тільки астрологи вважають, що зірки впливають на наше життя. Наукова група університету Берклі опублікувала результати тривалих досліджень, які показали стійкий зв'язок між положенням Землі в Чумацькому Шляху та еволюційному процесі на нашій планеті. Вченим вдалося з'ясувати, що тотальне оновлення біологічних видів на Землі відбувалося раз на 62 мільйони років, що відповідає періоду обертання планети навколо центру Галактики.

 
Сторінка 152 з 170