Реклама

Подряпини на техніці невдовзі перестануть бути проблемою

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Saturday, 14 March 2009

podryapСхоже, що в майбутньому подряпини на різноманітній техніці можуть зникнути взагалі. Вчені розробили поліуретанове покриття, здатне самостійно відновлюватися від подряпин під дією сонячного світла.

 

Нові рідинні акумулятори - перспективний метод накопичення сонячної енергії

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 13 March 2009

solar_panelОднією з найбільших проблем в області використання сонячної енергії на даний час є відсутність ефективного способу накопичення енергії, для використання її вночі чи в хмарний час дня.

 

Вчені навчились заряджати акумулятори за декілька секунд

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Thursday, 12 March 2009

li_ion_batВченим із Масачусетського технологічного інституту (MTІ) вдалося розробити матеріал, що дозволяє заряджати літій-іонні акумулятори за 10-20 секунд, говориться в офіційному прес-релізі MTІ. Стаття про відкриття опублікована в журналі Nature.

 

ЄКА створило найменший космічний двигун

( 3 Голосів, Всередньому: 4.67 із 5 )
Wednesday, 11 March 2009

esadvyhunЄвропейське Космічне Агентство стверджує, що в надрах його дослідницьких підрозділів був розроблений найменший і найбільш контрольований космічний двигун, що існує на сьогодні. Незабаром почнуться випробування новинки.

 

Швидкий метаболізм не призводить до ранньої смерті

( 3 Голосів, Всередньому: 3.00 із 5 )
Tuesday, 10 March 2009

myshaТеорія, згідно якій більш швидкий метаболізм веде до меншої тривалості життя, схоже, своє вже віджила. Нещодавно опубліковане в журналі «Physiological and Biochemical Zoology» дослідження Лобке Ваанхольта (університет Гронінгена, Голландія) показало, що при прискореному метаболізмі миші живуть стільки ж, скільки й при нормальному.

 

Створено матеріал із найбільшою питомою поверхнею

( 3 Голосів, Всередньому: 4.67 із 5 )
Tuesday, 10 March 2009

nanopoverhnyaВченим із Університету штату Мічиган вдалося створити матеріал із найбільшою питомою поверхнею (усереднена характеристика всіх внутрішніх порожнин матеріалу) з відомих на сьогоднішній день. Сумарна площа всіх каналів і перемичок всередині одного граму подібного матеріалу становить 5000 квадратних метрів. Робота дослідників з'явилася в Journal of the American Chemical Society, а її короткий виклад доступно в прес-релізі на сайті університету.

 

На Теватроні зареєстровано одиночне народження кварка

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 09 March 2009

quarkgluonplasmaВідразу двом групам фізиків, що працюють на колайдері Теватрон, вдалося зареєструвати одиночне народження кварка. Препринти статей колективів з'явилися на сайті arXiv.org. Обидві роботи прийняті до публікації в журнал Physical Review Letters.

 
Сторінка 153 з 170