Реклама

Крохмаль із деревної целюлози може забезпечити їжею до 30% населення Землі

( 3 Голосів, Всередньому: 4.33 із 5 )
Wednesday, 17 April 2013

деревна стружкаАмериканські біоінженери розробили технологію одержання харчового крохмалю з деревної целюлози у промислових масштабах. Методика переробки целюлози описана у статті, що опублікована у PNAS.

 

США починає встановлення лазерних систем озброєння на бойові кораблі

( 8 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Monday, 15 April 2013

лазер LaWSПредставники американського флоту оголосили про те, що вони готуються до початку розгортання на деяких судах військово-морського флоту США нових систем лазерної зброї, настільки потужних, що вони здатні з великої відстані пошкодити легке вороже судно або відправити на землю ворожий безпілотний літальний апарат, не витрачаючи на це дорогих боєприпасів. Нова система озброєння, яка називається LaWS (Laser Weapons System), буде встановлена на військовому судні USS Ponce, який стане першим в історії судном, озброєним бойової лазерною системою.

 

Сучасні літій-іонні батареї навчились повністю заряджати за 16 хв

( 8 Голосів, Всередньому: 4.88 із 5 )
Sunday, 14 April 2013

зарядка акумуляторівРозробники обіцяють, що вже зовсім скоро люди зможуть заряджати свої мобільники та ноутбуки за лічені хвилини. При цьому не потрібно буде змінювати технологію виготовлення батарей - секрет криється у новому способі зарядки.

 

Нейробіологи навчились "опрозорювати" головний мозок

( 3 Голосів, Всередньому: 4.33 із 5 )
Friday, 12 April 2013

прозорий головний мозокДавня мрія нейробіологів - побачити разом усі міжнейронні зв'язки у мозку і не заплутатись у них - здається, починає збуватися. Як повідомляють у журналі Nature дослідники зі Стенфордського університету (США), їм вдалося зробити мозок оптично прозорим, але при цьому так, що нейрони у ньому залишаються видимими.

 

Космічний корабель на ядерному синтезі зможе долітати до Марсу за 30 днів

( 9 Голосів, Всередньому: 4.89 із 5 )
Wednesday, 10 April 2013

космічний корабельДослідники і вчені з Вашингтонського університету займаються розробкою технологій і рішень, які можуть лягти в основу конструкції космічного корабля, який приводиться в рух енергією, що одержується від реакції ядерного синтезу. Використання ядерного синтезу у якості джерела енергії дозволить подолати безліч труднощів і проблем, які роблять на даний час неможливими тривалі польоти людей у відкритий космос, серед яких можна виділити тривалий час перебування у дорозі, непомірні витрати на здійснення таких польотів і чималий ризик для здоров'я людей.

 

Іонні двигуни для літаків виявились ефективнішими за реактивні

( 5 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 09 April 2013

літакДослідники з Массачусетського технологічного інституту провели серію розрахунків і експериментів і з'ясували, що атмосферні іонні двигуни можуть бути набагато ефективнішими, ніж вважалося раніше.

 

Нестача "гормону сну" може викликати розвиток діабету

( 5 Голосів, Всередньому: 4.20 із 5 )
Monday, 08 April 2013

нестача мелатонінуГормон мелатонін виробляється у головному мозку шишковидною залозою або епіфізом. Ця речовина сприяє регулюванню циклу сну і неспання. Найбільш інтенсивно процес утворення мелатоніну відбувається у темряві, викликаючи при цьому у людини сонливість. Так, вночі у сироватці крові концентрація гормону у тридцять разів більша, ніж вдень. Пік активності мелатоніну спостерігається приблизно о другій годині ночі.

 
Сторінка 14 з 170