Реклама

Оперативна пам'ять квантових комп'ютерів можливо працюватиме на фотонах

( 4 Голосів, Всередньому: 4.75 із 5 )
Sunday, 07 April 2013

фотонВчені з Єльського університету знайшли новий спосіб керувати та маніпулювати квантовим станом фотонів мікрохвильового випромінювання, що може бути використане у створенні майбутніх квантових комп'ютерів, які, маючи безпрецедентну швидкість і обчислювальну потужність, зможуть здійснити революцію у галузі інформаційних технологій.

 

Дешевий водень з рослинної сировини - прорив у енергетиці

( 5 Голосів, Всередньому: 4.20 із 5 )
Saturday, 06 April 2013

рослиниВчені виявили спосіб вилучення великих кількостей водню з будь-якої рослини. Не виключено, що цей той самий довгоочікуваний прорив в енергетиці, який дозволить перейти на використання недорогого екологічно чистого палива.

 

Голландські дослідники випробовують крапельний вітряк нового типу

( 5 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Thursday, 04 April 2013

крапельний вітрякДослідники з Делфтського технічного університету (Нідерланди) під керівництвом Йогана Сміта (Johan Smit) разом із фахівцями з приватної голландської компанії Mecanoo експериментують з новим типом установки, що одержує електричну енергію з вітру.

 

Квантові взаємодії щонайменше у 10000 разів швидші за світло

( 9 Голосів, Всередньому: 4.67 із 5 )
Tuesday, 02 April 2013

заплутані фотониЗ якою швидкістю відбуваються квантові взаємодії. Виявилося, що швидше за швидкість світла. Щонайменше, у 10 000 разів швидше. До такого висновку прийшла команда фізиків під керівництвом Цзюань Інь з Науково-технічного університету Китаю у Шанхаї, провівши експеримент із заплутаними фотонами, або фотонами, які зберігають невидимий зв'язок між собою, навіть якщо їх розділяє величезна відстань.

 

Розроблено спеціальну нанопіну для бронежелетів та захисту техніки

( 5 Голосів, Всередньому: 4.60 із 5 )
Monday, 01 April 2013

нанопінаВчені та інженери, які розробляють високоефективні бронежилети та інші засоби захисту, досить часто звертають свою увагу на нанотехнології і на матеріали, виготовлені на основі нанотехнологій. Науковці з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго розробили матеріал, спеціально виготовлену нанопіну, яка може використовуватися не лише у бронежилетах, але і для захисту будинків і техніки від близьких вибухів, влучень куль і артилерійських снарядів.

 

Науковці розробили унікальний мікрочип для боротьби з ожирінням

( 8 Голосів, Всередньому: 3.75 із 5 )
Sunday, 31 March 2013

ожирінняБританські науковці створили унікальний мікрочип, який подає обманний сигнал про зниження апетиту мозку. Розробники сподіваються, що пристрій стане вигідною та безпечною альтернативою баріатричній хірургії.

 

Вчені навчились виробляти з вуглекислого газу дешевий пластик

( 2 Голосів, Всередньому: 3.50 із 5 )
Saturday, 30 March 2013

акрилатХіміки з Єльського університету і Університету Брауна, можливо, зробили прорив у виробництві хімічної сировини. Вчені знайшли дешевий та ефективний спосіб створювати з "дармового" вуглекислого газу акрилат – важливу промислову сировину. З акрилату виготовляється безліч речей, зокрема оргскло, плексиглас, фарби, тканини і т.д. Хімічні підприємства щорічно виробляють мільярди тон акрилату, зазвичай шляхом нагрівання пропілену, отриманого з сирої нафти. Зрозуміло, що це недешевий та енергоємний метод, до того ж наносить шкоду навколишньому середовищу.

 
Сторінка 15 з 170