Реклама

США відновлюють виробництво незбройового плутонію-238

( 4 Голосів, Всередньому: 4.75 із 5 )
Friday, 15 March 2013

плутонійСполучені Штати з 1992 року не виробляють ядерних боєголовок, продовжуючи терміни служби випущених раніше. Причини досить очевидні: це дорого, і якщо від такого виробництва не залежить ваше життя, то справа того не варта.

 

Інженери розробили мікрочип зі здатністю до саморегенерації

( 4 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Thursday, 14 March 2013

мікрочипКоманді вчених та інженерів вдалося створити крихітний мікрочип, підсилювач потужності міліметрових хвиль, який здатний відновлювати працездатність навіть після серйозних пошкоджень.

 

Ліки від старіння будуть створені вже через 5 років

( 8 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Wednesday, 13 March 2013

ліки від старостіВідомий гарвардський вчений Девід Сінклер повідомив про прорив у розробці ліків, які можуть блокувати процес старіння. За словами вченого, вже через 5 років з'являться препарати, здатні продовжити життя до 150 років.

 

Інженери розробили мініатюрний квантовий холодильник

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 12 March 2013

квантовий холодильникАмериканські вчені розробили холодильник, який використовує закони квантової фізики для зниження температури. Результати роботи співробітників Національного інституту стандартів і технологій (NIST) опубліковані на сайті організації.

 

Мозок п'яниць здатний живитись ацетатом замість глюкози

( 5 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 11 March 2013

мозокПотрапивши в організм, алкоголь рано чи пізно інфільтрується у печінку, яка його руйнує. Один із побічних продуктів цього руйнування — ацетат, або, грубо кажучи, оцтова кислота. Кров розносить ацетат по всьому тілу, у тому числі у мозок. І ось на цьому етапі, як пишуть у Journal of Clinical Investigation дослідники з Медичної школи Йельского університету (США), відбуваються прецікаві речі.

 

Наночастинки з токсином бджолиної отрути успішно знищують ВІЛ

( 8 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Saturday, 09 March 2013

бджолина отрута вбиває ВІЛНаночастинки, що несуть один із токсинів, який входить до складу бджолиної отрути, знищують Вірус імунодефіциту людини, не завдаючи шкоди оточуючим клітинам, як з'ясували вчені з медичної школи Університету Вашингтона у Сент-Луїсі. Це відкриття є важливим кроком на шляху до розробки вагінального гелю, що запобігає поширенню ВІЛ, віруса, що викликає СНІД.

 

Графенові антени довзолять передавати терабіти інформації за секунду

( 5 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 08 March 2013

графенова антенаУ недалекому майбутньому за допомогою нової технології бездротового зв'язку можна буде завантажити на смартфон чи планшетний комп'ютер сотні фільмів усього за кілька секунд часу. Це може стати реальністю завдяки дослідникам із Технологічного університету Джорджії (Georgia Tech), які створили нову антену для бездротових мереж, виготовлену із графену, тонкої вуглецевої плівки, товщиною в один атом. Використання таких антен дозволить отримати терабітну швидкість обміну інформацією, правда на близькій відстані.

 
Сторінка 18 з 170