Реклама

Графен та нанотрубки використали для виробництва ультралегкого аерогелю

( 6 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Thursday, 28 February 2013

графеновий аерогельКитайські вчені створили на основі вуглецевих нанотрубок і графену два види ультралегкого аерогелю, відомого також як «твердий дим». Матеріал, побудований на основі вуглецевих нанотрубок із додаванням графену має густину всього 0,00016 г/см3. Він здатний просочуватися рідиною, збільшуючи свою густину у 900 разів. При цьому матеріал добре проводить електрику і витримує високу температуру.

 

Еластична літій-іонна батарея здатна розтягуватись на 300%

( 4 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 27 February 2013

еластична прозора батареяІнженери Північно-Західного університету створили гнучке літій-іонне джерело живлення для електричних пристроїв, яке здатне розтягуватись у три рази, не втрачаючи напруги і сили струму.

 

Холод та васабі подовжують тривалість життя

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 26 February 2013

морозиво та васабіНауковці виявили несподіваний натяк на те, що вплив холоду на організм може подовжувати тривалість життя. Такий самий вплив на організм здійснюють деякі речовини, наприклад, приправа васабі. Згідно з даними вчених із Мічиганського університету, холодне повітря активує рецептор TRPA1, який у свою чергу впливає на експресію гена DAF-16/FOXO, пов'язаного з довголіттям.

 

Вдосконалений іонний двигун збільшить дальність космічних польотів

( 6 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 25 February 2013

вдосконалений іонний двигунОднією з основних проблем, які обмежують використання іонних двигунів межами ближнього космічного простору і Сонячної системи, є ерозія матеріалу стінок робочої камери і вихідного каналу цих двигунів. Але команда вчених із Каліфорнійського технологічного інституту знайшла спосіб захистити матеріал стінок двигуна від бомбардування розігнаними іонами за допомогою спеціально сформованого захисного магнітного поля.

 

NASA показало кольорову карту поверхні Меркурія

( 6 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 24 February 2013

кольорове зображення МеркуріяАмериканське космічне агентство NASA представило нову кольорову карту Меркурія, зроблену за допомогою свого космічного зонда "Мессенджер", запущеного 3 серпня 2004 зі станції ВПС США "Мис Канаверал" за допомогою ракети-носія Дельта 7925H-9.5. Цей апарат вийшов на орбіту Меркурія, яка є найближчою до Сонця планетою, 18 березня 2011 року. "Мессенджер" призначений для дослідження Меркурія протягом 2 років.

 

DARPA розпочинає розробку чипів із мікрофлюїдним охолодженням

( 4 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Saturday, 23 February 2013

чип із мікрофлюїдним охолодженнямОборонне наукове агентство DARPA планує розпочати новий етап у розвитку електроніки: розробити тривимірні мікрочипи з вбудованим водяним охолодженням. Нові чипи, засновані на мікрофлюїдних технологіях, будуть у 1000 разів швидшими за сучасні.

 

Кремнієві нанопровідники дозволять заряджати акумулятори за 10 хв

( 4 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 22 February 2013

літій-іонна батареяОднією з причин того, що сучасні портативні пристрої мають досить великі розміри, незважаючи на постійне зменшення розмірів чипів та електронних компонентів, є недосконалість технології зберігання енергії, іншими словами акумуляторних батарей. Найкращими акумуляторними батареями на сьогоднішній день є літій-іонні і літій-полімерні батареї, але їх розміри як і колись залишаються все такими ж великими. 

 
Сторінка 20 з 170