Реклама

Розроблено перший істинно тривимірний мікрочип

( 4 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Thursday, 07 February 2013

3D мікрочипВчені з Кембриджського університету розробили мікрочип абсолютно нового типу, який дозволяє інформації ефективно переміщатися у трьох вимірах. Такі мікрочипи у майбутньому можуть стати основою нових високопродуктивних мікропроцесорів і мікросхем пам'яті великого об'єму, дані всередині яких передаються у будь-якому напрямку, проходячи крізь кілька шарів чипа.

 

Літійована графітна плівка дозволить керувати термоядерною реакцією

( 8 Голосів, Всередньому: 4.88 із 5 )
Wednesday, 06 February 2013

плазмаМіжнародна команда вчених зі США, Японії та Франції виявила, що реакцією термоядерного синтезу можна керувати за допомогою ультратонкої плівки літійованого графіту. Дивовижно, але тонке покриття з літію і графіту може впливати на надгарячу плазму реакції синтезу.

 

Жувальна гумка позитивно впливає на роботу мозку

( 4 Голосів, Всередньому: 3.25 із 5 )
Tuesday, 05 February 2013

жування гумкиЯпонські вчені з Національного інституту радіологічних наук провели дослідження і виявили, що регулярне вживання жувальної гумки, яке вважалося раніше поганою звичкою, позитивно впливає на роботу мозку. 

 

Біологи планують використовувати бактерії для добування золота

( 7 Голосів, Всередньому: 4.57 із 5 )
Monday, 04 February 2013

золотий самородокВчені виявили речовину, за допомогою якого бактерії Delftia acidovarans осаджують з розчину токсичне для них золото. Біологи мають намір навчитися використовувати його для видобутку благородного металу і отримання золотих наночастинок. 

 

Перша база на Місяці може бути збудована тривимірним принтером

( 7 Голосів, Всередньому: 4.86 із 5 )
Sunday, 03 February 2013

перша космічна база на МісяціСкоріш за все перша база на Місяці стане першою спорудою в історії людства, побудованою на поверхні іншого космічного тіла. Саме тому вона повинна мати належний вигляд, подібно до нового кампусу компанії Apple чи космодрому Spaceport America компанії Virgin Galactic. Архітектурна фірма Foster + Partners, якій належать вищезазначені проекти, вже займається розробкою для Європейського космічного агентства (ЄКА) проекту населеної місячної космічної бази, будівництво якої може бути виконане за допомогою технології тривимірної друку.

 

NASA розробляє шестиногий транспортер для майбутньої бази на Місяці

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Saturday, 02 February 2013

NASA ATHLETEБудь-яке будівництво бази на Місяці (і не тільки) потребуватиме ефективних засобів переміщення вантажів в умовах сипких поверхонь і низької гравітації. Саме для таких умов інженери з Лабораторії реактивного руху NASA (США) створюють транспортер ATHLETE (All-Terrain Hex-Limbed Extra-Terrestrial Explorer, «всюдихідних шестиногий позаземний дослідник»).

 

Незалежний повний привід змінить уявлення про сучасні електромобілі

( 7 Голосів, Всередньому: 4.86 із 5 )
Friday, 01 February 2013

інноваційний повнопривідний електромобільВ Університеті штату Огайо розробили експериментальний електромобіль з інноваційним повним приводом, який докорінно відрізняється від технологій, які застосовуються зараз на серійних автомобілях.

 
Сторінка 23 з 170