Реклама

Зміна температури Всесвіту підтверджує теорію "Великого вибуху"

( 4 Голосів, Всередньому: 4.25 із 5 )
Thursday, 31 January 2013

температура ВсесвітуВченим-астрономам вдалося здійснити найточніші вимірювання зміни температури Всесвіту у процесі його "охолодження" з моменту Великого Вибуху, який стався ймовірно 13,77 мільярдів років тому. Такі вимірювання стали перевіркою істинності неоднозначної і суперечливої "теорії Великого Вибуху" у якої є як маса послідовників, так і супротивників. За допомогою хитрих прийомів вчені вивчили молекули речовини газових хмар в одній із галактик, віддалених на відстань 7,2 мільярда світлових років від Землі, аналізуючи світло і радіохвилі, які летіли до Землі протягом половини "віку" Всесвіту.

 

Гени равликів теоретично можуть продовжити тривалість життя людини до 500 років

( 9 Голосів, Всередньому: 4.33 із 5 )
Wednesday, 30 January 2013

равликРавлики мають вражаючу здатність сповільнювати на період сплячки процес свого старіння. Дослідники з Австралії хочуть знайти гени, які контролюють цей процес, сподіваючись, що у майбутньому це дозволить продовжувати життя людям.

 

Deep Space Industries збудує флотилію роботів для дослідження астероїдів

( 4 Голосів, Всередньому: 4.75 із 5 )
Tuesday, 29 January 2013

Deep Space Industries робот-розвідувальникКомерційна компанія Deep Space Industries, яка планує зайнятися видобутком корисних копалин з астероїдів, оголосила про плани будівництва флотилії роботів-геологорозвідників.

 

Вчені виростили штучну бронхіолу за допомогою магнітної левітації

( 6 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Monday, 28 January 2013

штучна бронхіолаКоли вчені хочуть перевірити щось на живих тканинах, вони використовують для цього шар клітин, що виріс у якій-небудь спеціальній посудині. Неважко здогадатися, що такий двовимірний шар не дуже схожий на реальний орган, де клітини організовані у тривимірну структуру. І вважається, що для дійсно достовірних результатів потрібно підтверджувати їх експериментами зі справжніми органами, клітини яких взаємодіють максимально природним чином.

 

Зім'ятий графен використали для створення штучних "м'язів"

( 7 Голосів, Всередньому: 4.57 із 5 )
Sunday, 27 January 2013

графенові штучні м'язиФізики навчилися контролювати утворення складок на графені і використали їх для створення штучних «м'язів» - мініатюрного електромеханічного двигуна. 

 

Фізики виявили резонанс Гіґґса на межі фазового переходу холодних атомів

( 6 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Saturday, 26 January 2013

резонанс ГіґґсаФізики з Інституту квантової оптики ім. М. Планка, Університету Гарварда і Каліфорнійського технологічного інституту експериментально встановили існування резонансу Гіґґса у холодних атомах поблизу фазового переходу. Один із учасників проекту, запрошений доповідач Російського квантового центру, професор факультету фізики Гарвардського університету Євген Демлер розповів про дослідження з використанням холодних атомів, виступивши напередодні відкриття із доповіддю у Фізичному інституті ім. П.М. Лебедєва РАН.

 

Створено гнучкий графеновий транзистор з ефектом тунелювання електронів

( 4 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Friday, 25 January 2013

графеновий транзисторАбсолютно новий тип транзистора, структура якого заснована на використанні графену, дозволяє електронам переміщатися одночасно двома способами, проходячи крізь потенційний бар'єр і "перестрибуючи" через нього за рахунок ефекту тунелювання. Така подвійна природа нового транзистора дозволяє йому працювати на дуже високих тактових частотах, роблячи його найбільш високопродуктивним графеновим транзистором серед усіх подібних транзисторів, створених коли-небудь людьми.

 
Сторінка 24 з 170