Реклама

Космічний лайнер SpaceLiner - з Лондона до Сіднея за 90 хвилин

( 3 Голосів, Всередньому: 4.67 із 5 )
Thursday, 21 February 2013

космоліт SpaceLinerДістатися з Лондона до Сіднея всього за 90 хвилин? Схоже, скоро і таке стане реальністю. Літак, який може взяти на борт близько півсотні осіб і доставити їх навіть у таку далечінь за півтори години, створюють у Німеччині. Там співробітники Німецького аерокосмічного центру проектують «пілотний» варіант.

 

Маса бозона Гіґґса вказує на скінченність існування Всесвіту

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 20 February 2013

мультивсесвітФізик-теоретик Джозеф Ліккен (Joseph Lykken) з Національної прискорювальної лабораторії ім. Енріко Фермі представив на зборах Американської асоціації сприяння розвитку науки у Бостоні (США) нове, поки не опубліковане дослідження, у якому постулюється, що послідовний аналіз відкриття бозона Гіґґса підтверджує неодноразово висовувані припущення про іманентно властиву нашому Всесвіту нестабільність.

 

Розроблено ферментний препарат для моментального протверезіння

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 19 February 2013

моментальне протверезінняАмериканські вчені провели успішне випробування на мишах препарату для моментального протверезіння. Експерименти показали, що нанокапсули, які складаються з поміщених у полімер ферментів, що розщеплюють алкоголь, швидко знижують рівень алкоголю у крові.

 

Китайські вчені випробували революційний двигун EmDrive

( 21 Голосів, Всередньому: 4.95 із 5 )
Monday, 18 February 2013

прототип двигуна EmDriveКитайські вчені з Північно-Західного політехнічного університету у Сіані оголосили про успішне випробування концептуально нового двигуна. Незвичайна силова установка під назвою EmDrive потенційно може використовуватися на космічній техніці і у літаючих автомобілях.

 

Великий адронний колайдер зупиняється на дворічну модернізацію

( 6 Голосів, Всередньому: 4.67 із 5 )
Sunday, 17 February 2013

ВАК - зупинка на 2 рокиПісля кількох років активної діяльності, яка призвела до виявлення доказів існування невловимого бозона Гіґґса, робота Великого адронного колайдера (ВАК), який є найпотужнішим на сьогоднішній день прискорювачем частинок, зупиняється. Під час дворічного періоду бездіяльності, який є найтривалішим періодом простою і йменується Long Shutdown 1 (LS1), багато вузлів та компонентів колайдера будуть піддані значним переробкам і модернізації, що додасть прискорювачу ще більше потужності і дозволить здійснювати зіткнення частинок, розігнаних до більш високих енергій .

 

Озонова діра над Антарктидою нарешті почала зменшуватись

( 5 Голосів, Всередньому: 4.80 із 5 )
Saturday, 16 February 2013

озонова діраНарешті надійшли хороші новини щодо екології нашої планети: діра в озоновому шарі над Антарктидою почала зменшуватися.

 

Блокування спеціальної сигнальної молекули зупиняє старіння мозку

( 6 Голосів, Всередньому: 4.83 із 5 )
Friday, 15 February 2013

старіння мозкуВчені з німецького Центру дослідження раку виявили, що якщо відключити особливу сигнальну молекулу, у мозку формується значно більше нейронів. У тестах на просторову орієнтацію і пам'ять старі миші без Dickkopf-1 демонстрували такий же високий рівень розумової діяльності, як і молоді особини.

 
Сторінка 21 з 170