Реклама

Хіміки створили полімеринй супер-гель із дуже незвичайними властивостями

( 6 Голосів, Всередньому: 4.33 із 5 )
Thursday, 24 January 2013

полімерний супер-гельВчені-хіміки з Університету Неймегена створили «супер гель», який демонструє дуже незвичайні властивості. Він залишається у рідкому стані, коли холодно, і застигає при нагріванні.

 

Компанія Corning розробила гнучке скло, яке можна намотувати у рулони

( 4 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 23 January 2013

гнучке склоТеррі Отт (Terry Ott), інженер з Corning Inc., Розробив спосіб серійного виробництва гнучкого скла, яке буквально можна намотувати у рулони. Ця американська скляна компанія, можливо, знайома вам по загартованому склу Gorilla Glass, запровадженого у безлічі гаджетів, починаючи з перших iPhone. Причому запроваджене після півстолітнього перебування під сукном у засіках корпорації, яка вирішила, що міцне, але легке скло світу ні до чого.

 

США розробляють автономні сховища, що спливатимуть з дна океану

( 4 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 22 January 2013

підводні сховища DAPRAУправління перспективних дослідницьких проектів (DARPA) міністерства оборони США запустило програму з розробки глибоководних спливаючих сховищ UFP (Upward Falling Payloads). Такі сховища передбачається використовувати для оперативного забезпечення кораблів ВМС США необхідними витратними матеріалами, запчастинами або технікою.

 

Фізики визначили як насправді виглядатиме подорож на швидкості світла

( 6 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 21 January 2013

подорож на швидкості світлаУ сотнях науково-фантастичних фільмів режисери демонструють нам те, що відчувають і бачать люди, які знаходяться всередині космічного корабля, що рухається у космосі на швидкості світла чи близькосвітловій швидкості. У більшості випадків звичною на наш погляд буде картина, коли зірки починають рухатися швидше і швидше, розтягуючись, врешті-решт, у суцільні лінії. Але згідно з даними команди вчених-фізиків, все, що показують нам у фільмах є абсолютно невірним, а подорож на швидкості світла чи у гіперпросторі повинна виглядати зовсім інакше.

 

NASA розглядає можливість створення "силового щита" для космічних кораблів

( 10 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 20 January 2013

силовий щитNASA планує створити аналог фантастичного "силового щита" для захисту обшивки космічних кораблів - причому заснований на зрозумілих і реально існуючих технологіях.

 

У Японії розроблено електрогенератор, що виробляє енергію навіть зі струмків

( 7 Голосів, Всередньому: 4.57 із 5 )
Saturday, 19 January 2013

електрогенератор CappaНевеликі річки, струмки, природні перепади висот на озерних водоскидах і на зрошувальних каналах іригаційних систем, а також технологічні водостоки можуть стати безкоштовними джерелами електроенергії, завдяки використанню електрогенератора Cappa від японських виробників з компанії Ibasei. 

 

Оксид графену ефективно очищує радіоактивно забруднену воду

( 5 Голосів, Всередньому: 4.80 із 5 )
Friday, 18 January 2013

очищення радіоактивної водиВидалення радіоактивних матеріалів із забрудненої води є складним з технічної точки зору завданням, що дуже наочно продемонструвала аварія, що відбулася на японській атомній електростанції Фукусіма. Але у майбутньому стане можливим більш легко долати наслідки радіоактивного забруднення завдяки спільній роботі вчених з Московського державного університету імені Ломоносова та університету Райс у Г'юстоні, які виявили, що частинки окису графена, поміщені у забруднену воду, адсорбують іони радіоактивних матеріалів і збиваються у тверді щільні утвори, які залишається лише зібрати механічним способом і позбутися від них.

 
Сторінка 25 з 170