Реклама

Розроблено швидкодіючий антидот при отруєнні ціанідами

( 1 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Thursday, 14 February 2013

синильна кислотаЦіаніди (солі синильної кислоти) виділяються у незначних кількостях з сигаретним димом, а також їх містять деякі рослини - наприклад, маніока. У високих концентраціях ці речовини блокують клітинне дихання і, таким чином, є сильною швидкодіючою отрутою.

 

Назви для нововідкритих супутників Плутона визначить інтернет-голосування

( 4 Голосів, Всередньому: 3.50 із 5 )
Wednesday, 13 February 2013

супутники ПлутонаПершовідкривачі четвертого і п'ятого супутників Плутона оголосили інтернет-голосування за варіанти їх майбутніх назв. Голосування не вимагає реєстрації і має завершитися 25 лютого.

 

У Техасі запрацювала найпотужніша у світі акумуляторна батарея

( 4 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 12 February 2013

найбільша акумуляторна батареяУ віддаленому куточку західної частини американського штату Техас, поряд із величезною вітряною електростанцією, розташувалася одна з найбільших акумуляторних батарей на земній кулі, підключення якої відбулося минулого тижня. Ця акумуляторна батарея була побудована компанією Xtreme Power на замовлення американської енергетичної компанії Duke Energy. 

 

Стимулювання електричними імпульсами знімає головну біль за 20 хвилин

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 11 February 2013

 обруч, що знімає головну більВчені з Бельгії представили новий пристрій, який позбавляє від мігрені. Носіння обруча Cefaly протягом 20 хвилин, за словами дослідників, усуває сильні головні болі.

 

Новітній військовий бінокль ідентифікуватиме особу з відстані 200 м

( 11 Голосів, Всередньому: 3.73 із 5 )
Sunday, 10 February 2013

військовий бінокльУ рамках позаконкурсного контракту з каліфорнійською "біометричною" компанією StereoVision Imaging, ВМС США хочуть отримати "бездротову тривимірну систему розпізнавання особи", за допомогою якої можна ідентифікувати людину з відстані 200 метрів.

 

Curiosity виявив у скелі на Марсі дивний об'єкт, що нагадує метал

( 8 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Saturday, 09 February 2013

металевий об'єкт на МарсіНа фотознімках, зроблених марсоходом Curiosity у кінці минулого місяця, виявлено дивний шматок металу, який поставив у безвихідь вчених. Предмет виглядає, як виступ з металу у скелі. На фото проглядається яскравий відблиск, який створює враження, що відображений предмет блищить. Фотографія зроблена правою камерою Curiosity. NASA наразі не коментує отримані від марсохода фотографії.

 

Знайдено найбільше відоме число Мерсенна

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 08 February 2013

число МерсеннаУчасники проекту Great Internet Mersenne Prime Search (GIMPS), що займаються пошуком максимально довгих простих чисел, виявили 48-е число Мерсенна.

 
Сторінка 22 з 170