Реклама

Чотириногого робота BigDog навчили розбирати завали

( 4 Голосів, Всередньому: 3.75 із 5 )
Thursday, 07 March 2013

робот BigDogКомпанія Boston Dynamics створила робота, здатного буквально розкидати завали. Ця машина неодмінно знайде застосування в армії та рятувальних службах.

 

Імператорські пінгвіни використовують холодне повітря щоб зігрітись

( 6 Голосів, Всередньому: 4.50 із 5 )
Wednesday, 06 March 2013

імператорські пінгвіниМи знаємо, що пір'я потрібне птахам не лише для польоту, але ще і для утеплення: повітря, яке утримується між пером і поверхнею тіла, служить чимось на зразок повітряної термоізоляції. Парадоксальним чином у імператорських пінгвінів все навпаки! Ці птахи, що живуть в Антарктиді, тобто далеко не у найтеплішому місці, кутаються у шар... холодного повітря, яке утримують під своїм пір'ям.

 

Пацюків навчили обмінюватись думками через мозковий інтерфейс

( 4 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Tuesday, 05 March 2013

пацюкиВчені, підключивши мозок двох тварин-гризунів за допомогою електроніки до Інтернету, змусили цих тварин обмінюватися думками, що дозволило їм спільними зусиллями вирішити поставлене просте завдання. Цей зв'язок між двома мозками, завдяки Інтернету, діяв дуже швидко і надійно, незважаючи на те, що пацюків розділяла відстань більше 3 тисяч кілометрів. Експерименти були проведені Мігелем Ніколелісом, вченим-нейробіологом з університету Дюка, який отримав достатню популярність завдяки його роботам по створенню протезів, керованих "силою думки".

 

З'ясовано загадкову причину виходу з ладу супутників на орбіті

( 7 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 04 March 2013

супутник на орбітіДоцент Сігрід Клоуз зі Стенфордського університету розкрила таємницю, яка ускладнює освоєння космосу. Виявляється, у несподіваних відмовах обладнання космічних апаратів винен "екзотичний" електромагнітний удар.

 

У Шанхаї в рекордний термін збудують найвищий у світі хмарочос

( 4 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 03 March 2013

хмарочос Sky CityНа майбутній конференіції CTBUH-2013 у Лондоні, присвяченій будівництву хмарочосів, один із найбільш амбітних проектів буде представлений президентом Broad Sustainable Development Чжаном Ю (Zhang Yue). Будівля, яка отримає назву Sky City (Небесне місто), стане найвищою у світі і буде зведена у Шанхаї за рекордно-короткий термін - 210 днів.

 

Inspiration Mars - політ до Марсу і назад за мільярд доларів

( 5 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Saturday, 02 March 2013

Inspiration MarsПерший в історії людства космічний турист, інженер і затятий шанувальник космічних досліджень, американський мультимільйонер Денніс Тіто (Dennis Tito) ініціював амбітний проект польоту людини на Марс.

 

Lockheed Martin планує розробити реактор ядерного синтезу до 2022 року

( 4 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 01 March 2013

термоядерний реактор Lokheed MartinПредставники компанії Lockheed Skunkworks, яка є підрозділом відомої оборонної компанії Lockheed Martin, оголосив, що момент, коли енергія від електростанцій, заснованих на компактних реакторах ядерного синтезу, настане максимум через одне десятиліття. На відміну від реакторів, що працюють на реакції ядерного розпаду, реактори ядерного синтезу не виробляють матеріалів, які можуть використовуватись у ядерній зброї, їх відходи менш радіоактивні і довгоживучі, такі реактори легкі в керуванні, їх зупинка не потребує багато часу і вони є більш ефективними з енергетичної точки зору.

 
Сторінка 19 з 170