Реклама

Вчені навчились перетворювати графен у графан

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 02 February 2009

grafanМіжнародній групі дослідників вдалося отримати із графена та водню новий матеріал - графан. Про це повідомляється в прес-релізі на сайті Університету Манчестера, співробітники якого брали участь у роботі. Стаття вчених з'явилася в журналі Science. За словами дослідників, нове відкриття може знайти застосування при виробництві електроніки, а також допомогти в розвитку водневої енергетики.

 

Новітні технології для боротьби з екологічними проблемами

( 4 Голосів, Всередньому: 3.75 із 5 )
Monday, 02 February 2009

ecologiaВ міру розвитку науково-технічного прогресу екологічні проблеми набувають усе більше й більше глобальний характер. Зрозуміло, розробники високих технологій не можуть обійти їх стороною. Мова йде як про створення екологічних форм виробництва, так і про технології, створювані безпосередньо для боротьби із забрудненням навколишнього середовища.

 

Переломи кісток лікуватимуть стовбуровими клітинами на нанотрубках

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 01 February 2009

perelomІнженери з Університету Каліфорнії в американському Сан-Дієго розробили новий спосіб прискореного росту кісток за допомогою нанотрубок і стовбурових клітин. Дослідники говорять, що їхня методика дозволить швидше й безпечніше відновлювати кісткову тканину після переломів, а також при захворюванні остеопорозом або після перенесеної ортопедичної операції.

 

Хіміки з'ясували чому часник настільки корисний

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 01 February 2009

chasnykВчені давно знають, що органічна сполука аліцин – яка надає часнику його аромат – є найпотужнішим у світі антиоксидантом. Але до сьогодні не було зрозуміло як саме працює аліцин, чи як він може бути порівнянний із звичними антиоксидантами, як наприклад Вітамін Е і кофермент Q10, які протидіють руйнівним ефектам вільних радикалів.

 

NASA запустить телескоп для пошуку планет, схожих на Землю

( 0 Голосів, Всередньому: 0 із 5 )
Sunday, 01 February 2009

kepler_telescopeАмериканське космічне агентство NASA в п'ятницю представило подробиці нової орбітальної місії, завдання якої буде полягати в пошуку екзопланет, а також розповіло про новий космічний телескоп Kepler, що і займеться цією роботою.

 

Новітні термофотоелектричні перетворювачі - джерело дарової енергії

( 4 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Saturday, 31 January 2009

thermophotoelectricАмериканська корпорація MTPV оголосила про укладення угоди з одним із скляних заводів: там незвичайні пристрої будуть генерувати дармову електроенергію від гарячого вихлопу заводських труб.

 

Мікрохолодильники для процесорів на основі термоелектричних плівок

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 30 January 2009

Thermoelectric_CoolerПроблема охолодження мікросхем, що виділяють усе більше тепла в міру нарощування обчислювальних потужностей, продовжує непокоїти не тільки ентузіастів розгону процесорів, але й найкрупніших виробників. AMD продемонструвала свій процесор Phenom II, розігнаний до частоти 6,5 ГГц із охолодженням на рідкому азоті, а компанія Intel разом з міжнародною дослідницькою організацією RTI International і Арізонським державним університетом веде роботу над плівковими мікрохолодильниками.

 
Сторінка 162 з 170