Реклама

Екологічно чистий острів у затоці Баку

( 1 Голосів, Всередньому: 3.00 із 5 )
Thursday, 05 February 2009

ziraZira Zero Island - концептуальний проект острова площею в 1.000.000 м2, головною особливістю якого є те, що він є абсолютно екологічно чистим та повністю незалежним від зовнішніх ресурсів. Острів Зіра, що за проектом розташований у затоці столиці Азербайджану Баку, стане свого роду курортом посеред Каспійського моря.

 

Мікросхеми ремонтують головний мозок

( 0 Голосів, Всередньому: 0 із 5 )
Thursday, 05 February 2009

neurochipШотландські вчені ще на один крок стали ближче до вирішення проблеми відновлення клітин головного мозку. Створені ними кремнієві мікросхеми можуть бути використані для прискорення та впорядкування росту нейронів.

 

Ефективна дезінфекція за допомогою нанотехнологій

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 04 February 2009

bacter_virusНовий продукт із нанотехнологічних лабораторій пропонує ефективний захист проти бактерій, вірусів і мікробів. Чудесна зброя не є таємницею - мова йде про звичайний фотокаталітично активний діоксид титану, причому майже неймовірні якості цьому новому матеріалу надає зменшення часток до наномасштабу.

 

Виявлено останки найдавнішої живої істоти

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 04 February 2009

spongesВ Омані виявлені останки хімічної присутності найдавніших тварин із усіх раніше знайдених - невеликі морські губки жили на планеті ще 635 млн років тому. У той період часу на Землі не було ні однієї з більш-менш відомих нам груп тварин. Виключення становлять лише самі губки.

 

Самозарядна електроніка невдовзі стане реальністю

( 3 Голосів, Всередньому: 4.33 із 5 )
Tuesday, 03 February 2009

nanokonsolАмериканські вчені показали можливість використання нанорозмірних п’єзоелектриків для збору енергії коливань різної природи (звукові хвилі, вібрації при русі) і наступного перетворення її в електричну, причому ефективність перетворення зростає в 2-3 рази. Це відкриття дозволить виробляти самозарядні мобільні пристрої, що працюють на «зеленій» електроенергії.

 

Суперкомп'ютер IBM Sequoia потужністю 20 петафлоп за секунду

( 8 Голосів, Всередньому: 3.25 із 5 )
Tuesday, 03 February 2009

SuperComputerIBM штурмує нові висоти суперкомп'ютерних потужностей - сьогодні корпорація офіційно оголосить про одержання нового замовлення на виробництво суперкомп'ютера, що стане найпотужнішим у світі. Як очікується, потужність цього монстра повинна буде як мінімум у 15 разів перевищувати показники сучасного лідера IBM RoadRunner, введеного в експлуатацію в травні 2008 року.

 

Ефективні паливні елементи на основі етанолу

( 1 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Monday, 02 February 2009

catalizatorПортативні паливні елементи, джерелом електроенергії яких є етанол незабаром можуть стати реальними завдяки новому каталізатору, що руйнує міцні зв’язки всередині молекули, вивільняючи таким чином електрони і виробляючи електроенергію. Такі паливні елементи зможуть замінити батареї в ноутбуках та мобільних телефонах, а з часом зможуть бути використані  і для живлення електродвигунів автомобілів.

 
Сторінка 161 з 170