Реклама

Для розвідки використовуватимуться жуки-кіборги

( 2 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Friday, 30 January 2009

Rhino_BeetleВчені із Каліфорнійського Університету, Берклі на конференції MEMS 2009, що проходила у італійсьому містечку Соренто (Sorrento), продемонстрували технологію, що дозволяє контролювати поведінку живих комах на відстані за допомогою радіозв’язку.

 

Штучне магнітне поле захистить космічні кораблі

( 6 Голосів, Всередньому: 4.33 із 5 )
Thursday, 29 January 2009

space_shield_thumbДослідження, проведене NASA, показало, що, принаймні, 39 колишніх астронавтів, 36 з яких побували за земною орбітою, страждали від катаракт після польотів у космос. Більш того, в агентстві порахували, що політ на Марс і назад дасть 40-річній некурящій людині 40-відсотковий ризик розвитку смертельного раку після поверненню на Землю, що в 2 рази більше ніж при перебуванні на орбіті. Зараз вчені вважають, що знайшли спосіб захистити астронавтів від небезпечного джерела космічної радіації.

 

Пластмасі знайдено заміну - арбоформ

( 3 Голосів, Всередньому: 4.67 із 5 )
Thursday, 29 January 2009

arboformПластик є одним з найважливіших технологічних проривів XX століття, однак німецькі вчені впевнені, що незабаром йому знайдеться заміна. Нова розробка - рідка деревина - може замінити пластмаси у всіх областях виробництва.

 

Гібридний реактор перероблятиме радіоактивні відходи

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Wednesday, 28 January 2009

aesФізики з Техаського Університету (The University of Texas) спланували нову систему, яка після повного доопрацювання, зможе використовувати ядерний синтез для ліквідації більшості трансуранових відходів, що виробляються атомними електростанціями.

 

Біологи виявили безсмертну живу істоту

( 2 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Wednesday, 28 January 2009

meduzaTurritopsis nutricula, можливо, є єдиною на світі живою істотою, що обдурила смерть.

 

Виявлено рибу із інфрачервоним та оптичним зором

( 7 Голосів, Всередньому: 4.43 із 5 )
Wednesday, 28 January 2009

4oka_rybaОкеан не перестає дивувати фахівців і звичайних людей своїми чудесами. Біологи з Атлантичного Університету штату Флорида в співробітництві в колегами з океанографічного інституту Харбор Бренч виявили унікальну рибу, здатну однаково добре бачити як при денному світлі, так і в умовах суцільної темряви.

 

Одиночна клітина мозку здатна зберігати інформацію

( 0 Голосів, Всередньому: 0 із 5 )
Wednesday, 28 January 2009

neuron_singleЛише одна єдина клітина головного мозку може зберігати короткотривалу пам’ять, необхідну людині в повсякденному житті, повідомляють американські вчені.

 
Сторінка 163 з 170