Реклама

Акумулятори енергії майбутнього працюватимуть на вірусах

( 3 Голосів, Всередньому: 4.33 із 5 )
Sunday, 25 January 2009

batteryДжерелом енергії для мініатюрних електронних пристроїв у майбутньому можуть стати мікроакумулятори розміром у половину людської клітини, наповнені вірусами.

 

Створено мініатюрний двигун для медичних мікророботів

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Saturday, 24 January 2009

microbotПротягом багатьох років хірургічні інструменти зменшувалися в розмірах, як того вимагала техніка проведення мінімально інвазивних хірургічних втручань. Вчені створили новий мікроскопічний механічний двигун для хірургічних роботів, досить маленьких, щоб вільно пересуватися по тілу.

 

Створення "космічного ліфта" стане можливим завдяки революційному матеріалу

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Saturday, 24 January 2009

NanotubeКоманда науковців із Кембриджського Університету створила найміцнішу в світі стрічку - циліндричне пасмо із вуглецю, що поєднує у собі такі характеристики як легкість, пружність та надзвичайну міцність, і може бути протягнуте на надзвичайно великі відстані.

 

Алюміній допоможе отримувати водень при кімнантній температурі

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 23 January 2009

hydrogen_extractionАмериканські вчені стверджують, що їм вдалося розробити метод одержання водню, заснований на взаємодії молекул води з алюмінієвими кластерами. Робота вчених опублікована в журналі Science. Коротко її основні результати описані в прес-релізі Університету Пенсільванії, співробітники якого брали участь у дослідженні.

 

У Росії створять "літаючу тарілку"

( 3 Голосів, Всередньому: 4.67 із 5 )
Friday, 23 January 2009

lokoscanerРосійські фахівці працюють над створенням незвичайного літального апарату під назвою Локомсканер, що своїми обрисами нагадує "літаючу тарілку".

 

Створено пристрій, що матеріалізує думки

( 2 Голосів, Всередньому: 3.00 із 5 )
Friday, 23 January 2009

eye_mindІталійські медики з дослідницького госпіталю Fondazione Santa Lucia в Римі створили експериментальну модель пристрою, що дозволяє інвалідам керувати побутовими пристроями силою думки.

 

Марс і Меркурій - залишки Землі та Венери

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 23 January 2009

terra_planetsНа думку фахівців із Університету штату Каліфорнія, такі планети, як Марс та Меркурій були сформовані винятково із протопланетарного матеріалу, що залишився від формування Землі й Венери. "Ця модель пояснює багато характеристик Маркса й Меркурія", - говорить Бред Хансен з Університету Каліфорнії.

 
Сторінка 165 з 170